KO UMESTO SINIŠE: Tumbaković, Piksi Stojković, Rajevac ili stranac? (ANKETA)
Foto: Fonet

Biramo selektora

KO UMESTO SINIŠE: Tumbaković, Piksi Stojković, Rajevac ili stranac? (ANKETA)

Fudbal -
Srbija će tako posle 18 burnih meseci Mihajlovićevog selektovanja morati u potragu za novim šefom "Orlova

BEOGRAD - Više nema dileme. Fudbalska reprezentacija Srbije će od utorka uveče biti bez selektora pošto je Siniša Mihajlović dogovorio sve detalje i u sredu preuzima Sampdoriju. Sa Mihajlovićem put Đenove će i njegov pomoćnik Nenad Sakić.

Srbija će tako posle 18 burnih meseci Mihajlovićevog selektovanja morati u potragu za novim šefom "Orlova".Među najozbiljnijim kandidatima za upražnjeno mesto u beogradskim medijima se spominju imena Ljubiše Tumbakovića, Dragana Stojkovića Piksija, Milovana Rajevca, a nije isključeno da narednih dana ispliva neko novo domaće ime. Naravno, ne treba isključiti ni mogućnost da Srbija dobije stranca selektora, prvog posle Havijera Klementea.

1. Ljubiša Tumbaković je do nedavno bio trener kineskog Vuhan Zala, ali za razliku od prethodnog boravka u Kini sada se nije proslavio. U trenerskom poslu je od 1980. godine, najtrofejniji je trener Partizana, a radio je u Grčkoj, Saudi Arabiji, Kini. Sa Partizanom je osvojio šest titula prvaka države i tri kupa. Sa Šandong Lunengom je po dva puta osvojio Super ligu Kine i kineski FA kup.

Ljubiša Tumbaković
Ljubiša Tumbaković

2. Dragan Stojković Piksi je takođe trenutno bez posla pošto se rastao sa Nagojom. Posle više nego uspešne igračke karijere okušao se kao predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde.Trenerskim poslom počeo je da se bavi 2008. godine kada je preuzeo Nagoju Grampus. Sa japanskom ekipom je osvojio jednu titulu i jedan Superkup, a proglašen je i za menadžera godine u "Džej" ligi 2010. godine.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi

3. Milovan Rajevac je bez angažmana od 2011. godine kada je vodio Katar. Trenersku karijeru počeo je 1989. godine, a ostao je upamćen po uspesima sa reprezentacijom Gane koju je predvodio u periodu 2008-2010.

Milovan Rajevac
Milovan Rajevac

Ko je vaš favorit za novog selektora Srbije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja