Koje voće da jedete ako želite da istopite kilograme?

Mršavljenje

Koje voće da jedete ako želite da istopite kilograme?

Život -
Pogledajte koje voće ima neverovatnu moć da topi masne naslage i ubrzava metabolizam

Većina voća sadrži prekomernu količinu prirodnog šećera koji se veoma brzo pretvara u masti. Međutim, postoje i određene vrste voća koje pomažu sagorevanje masti i kalorija, a njihov svakodnevni unos može pomoći u mršavljenju. Evo o kom voću je reč...

Avokado Avokado sadrži veće količine omega-9 masnih kiselina, te ubrzava pretvaranje masti u energiju i poboljšava metabolizam.

Limun Održavanje zdravlja jetre imperativ je za sposobnost organizma da obrađuje i sagoreva masti, jer je jetra jedan od organa koji je odgovoran za ove funkcije. Tu na scenu stupa limun: on pomaže detoksikaciju jetre, čime se održava njeno zdravlje. Pored toga, limun ima i mnogobrojne koristi za celokupno zdravlje.

Kokos Kokos je bogat trigliceridima srednjeg lanca koji povećavaju stopu metabolizma jetre i do 30 procenata. Pored toga, on je i veoma zasitan, pa je manja verovatnoća da ćete posegnuti za nezdravim grickalicama.

Grejpfrut Veliki broj istraživanja potvrđuje da je grejpfrut odlično voće za sve koji žele da se reše suvišnih kilograma. Jedno od tih istraživanja pokazuje da su žene koje su svakodnevno jele grejpfrut za trinaest meseci uspele da izgube deset kilograma i to bez nekih većih promena u ishrani i načinu života.

Paradajz Iako je povrće, paradajz je pun C vitamina i likopena, te stimuliše proizvodnju aminokiseline poznate pod nazivom karnitin. Istraživanja pokazuju da karnitin ubrzava sposobnost organizma da sagoreva masti i to za jednu tećinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track