Kokeza: Nesposobni su išli u Nion, Zvezda ostala bez Evrope zbog 840.000 evra

Potpredsednik crveno-belih otkriva zašto je Zvezda izbačena

Kokeza: Nesposobni su išli u Nion, Zvezda ostala bez Evrope zbog 840.000 evra

Fudbal -
BEZOBRAZNO Pojedinci iz uprave nisu nam preneli da su im u UEFA rekli da do 13. maja moramo platiti 840.000 evra, kaže potpredsednik kluba

Da je Crvena zvezda uplatila 840.000 evra do 13. maja, danas bi se pripremala za kvalifikacije za Ligu šampiona.Više od deset dana pre objavljivanja odluke UEFA, Slaviša Kokeza, potpredsednik Crvene zvezde, znao je da će klub biti izbačen iz Evrope.- Visoki funkcioner UEFA Teodor Teodoris mi je tokom finala Lige šampiona u Lisabonu rekao da je 6. maja saopštio našoj delegaciji da mora da uplati 840.000 evra. Da smo to izmirili do 13. maja, Nion nas ne bi izbacio iz Evrope. Zvezdan Terzić ga je pitao šta će se desiti ako sutra uplatimo tri miliona evra. Dobili smo odgovor da je to završen slučaj - počeo je priču Kokeza.Kobni majTu se dolazi do suštine problema.- Na sednici Upravnog odbora nikad nije rečeno da je do 13. maja trebalo da uplatimo 840.000 evra. Obavestio sam članove UO 26. maja šta su mi u neformalnom razgovoru rekli iz UEFA. Ljudi iz uprave su mi se podsmevali i odgovorili: „Ma pričaš gluposti, šta znaju ti iz UEFA, ne treba ništa da uplatimo, mi smo to rešili.“ Čak se čulo da su oni otresili UEFA, ne znam šta im je to tačno značilo.Zečević i PantovićDelegaciju Zvezde u Nionu činili su Miodrag Zečević i Stefan Pantović.- Najviše mi je žao što smo nekompetentne ljude poslali kao deo naše delegacije. To se, nažalost, ispostavilo kao ključni uzrok što smo dobili zabranu. Da su nam preneli da moramo uplatiti 840.000 evra, siguran sam da bi rukovodstvo Zvezde obezbedilo taj novac i klub bi igrao u Evropi. Nismo informisani, da ne upotrebim neki teži izraz, ali obmanuti jesmo - zaključio je Kokeza.

Skromna primanjaSIMBOLIČNE PLATEKokeza otkriva da u Crvenoj zvezdi više neće biti astronomskih ugovora:- Mladi igrači koji dođu u klub imaće mesečna primanja od 2.000 do 4.000 evra. Ne verujem da će neko preći 5.000. Eventualno, ako dođu dva iskusnija igrača, oni će imati veći platu, ali niko neće prelaziti 10.000 evra mesečno. Bivši trener Stojanović imao je relativno malu platu, a Lalatović je pristao da radi za više nego duplo manje od njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track