Sastojci♦ 4 jajeta♦ 100 g šećera♦ 100 g tamne čokolade♦ 100 g maslaca♦ 4 kašike brašna♦ 1 prašak za pecivo♦ 1/2 l slatke pavlake♦ šećer u prahu (po želji)♦ malo cimeta♦ jagode za ukrašavanjePripremaOdvojiti žumanca od belanaca i u jednoj posudi belanca dobro umutiti s malo soli dok se ne dobije čvrst sneg.U drugoj posudi umutiti žumanca sa šećerom, dodati čokoladu, koju ste istopili na tihoj vatri zajedno s maslacem, sve dobro izmešati i postepeno dodavati brašno pomešano s praškom za pecivo i cimetom (ako ne volite, nemojte ga stavljati). Na kraju u tu smesu dodati oko trećinu snega od belanaca, dobro mikserom sjediniti, a ostatak lagano umešati varjačom. Masu sipati u podmazan pleh veličine otprilike 20 x 30 cm i peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Kad se ohladi, kolač premazati šlagom od umućene slatke pavlake i preko njega bogato naslagati jagode.
Prste da poližeš
Kolač s jagodama
Recept dana -