Odbojkaši misle samo na London
Foto: Tanjug

Na korak od Olimpijskih igara

Odbojkaši misle samo na London

Ostali sportovi -
Čeka nas dan odmora, a već sledeći meč protiv Irana može da bude kvalifikacioni, rekao je selektor Kolaković

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković rekao je da je njegovom timu na momente nedostajala energija u meču sa Portorikom, ali da je uprkos tome "suvim" kvalitetom došla do ubedljive pobede (3:0) na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Tokiju.

"Nismo imali dovoljno energije, ali smo ipak znali da smo jača ekipa od Portorika. Bilo je jasno da ćemo pobediti, bilo je samo je pitanje rutine. Čeka nas dan odmora, a već sledeći meč protiv Irana može da bude kvalifikacioni. Ako pobedimo možemo da se nađemo u Londonu", kazao je Kolaković posle meča u Tokiju.

On je dodao da je Iran prethodnih godina umeo da bude nezgodan rival Srbiji.

"Uvek su najteže unapred dobijene utakmice. Portoriko se pokazao kao najslabija ekipa na turniru. Ovo je bila brza i lagana pobeda, odmorili smo neke igrače koji su do sada izneli najveći teret, tako da nije moglo bolje da se završi", prokomentarisao je primač Bojan Janić.

Libero Nikola Rosić kazao je da je od današnje igre važnija činjenica da je Srbija osvojila tri boda.

"Važno je da smo bili i ubedljivi, pošto je svaki set bitan. Igra nije bila kao prethodnih dana. Dosta smo energije uložili u tim utakmicama. Čeka nas dan odmora, pa sledi duel sa Iranom. Svi znamo da nas ta pobeda vodi na OI", dodao je Rosić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track