Kolaković o Olimpijadi: Nagrada za sve

Trud se isplatio

Kolaković o Olimpijadi: Nagrada za sve

Ostali sportovi -
Srpski odbojkaši pobedili u svih šest mečeva, od čega pet sa maksimalnih 3:0

TOKIO - Plasman na Olimpijske igre je sjajan rezultat za ovu generaciju, izjavio je u Tokiju selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković i istakao da je Srbija plasman izborila na dominantan način, jer je u dosadašnjem toku interkontinentalnih kvalifikacija pobedila svih šest mečeva, od čega pet sa maksimalnih 3:0.

Mislim da je ovo najbolja moguća nagrada za sve napore i odricanja, istakao je Kolaković posle pobede nad Japanom od 3:0, koja je Srbiji obezbedila plasman na olimpijski turnir.

On je ukazao da su odbojkaši gotovo mesec dana u Japanu, gde su prethodno igrali i mečeve Svetske lige, a posle Tokija putuju u Dominakansku Republiku i potom Rusiju gde ih očekuje nastavak Svetske lige. To je izuzetan napor, ovo je najveća moguća nagrada i svi se iskreno radujemo Igrama u Londonu, naglasio je Kolaković.

I odbojkaši su istakli da su u Tokiju ostvarili ono zbog čega su došli i da je plasman na Olimpijske igre veliko dostignuće ove generacije i rezultat timskog duha.

Libero Nikola Rosić je istakao da su odbojkaši Srbije mnogo truda uložili da izbore plasman za London, ali se sve isplatilo.

"Turnir je bio težak, ali smo uspeli da odolimo svim pritiscima, postignemo najbolji mogući rezultat i utakmicu pre kraja rešimo sve u našu korist", naglasio je Rosić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track