Kolegijum Skupštine u podne o rezoluciji

Rešenje za Kosovo

Kolegijum Skupštine u podne o rezoluciji

Politika -
Prisustvovaće svi šefovi političkih partija, Zoran Babić iz SNS, socijalista Branko Ružić, Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić, kao i predstavnici opozicije

BEOGRAD - Kolegijumu Skupštine Srbije, na kojem će se danas razgovarati o predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji, prisustvovaće šefovi svih poslaničkih grupa, potvrđeno je u tim klubovima.

Sednica Kolegijuma biće održana u podne, a sednica Skupštine u subotu. Šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Zoran Babić rekao je da će se na sastanku razgovarati o toku sednice parlamenta i tehničkim detaljima. On je istakao da se o temi Kosova i Metohije očekuje potpuni konsenzus i saglasnost svih stranaka.

Prisustvo Kolegijumu su potvrdili i šefovi poslanika socijalista Branko Ružić, Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić, koji je naveo i da očekuje dogovor o nastavku rada Skupštine u narednom periodu.I predstavnici opozicije potvrdili su da su dobili poziv za sednicu i najavili prisustvo.

"Pozvani smo i ići ćemo na Kolegijum. Očekujem da ćemo tada i dobiti tekst rezolucije i da će se na sastanku razgovarati o predloženom dokumentu, kao i o tome kada će biti održana sednica Skupštine", rekao je šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović.

Kolegijumu će prisustvoati i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić, koji očekuje da će dobiti tekst rezolucije, jer, kako je naveo, važno je da se poslanici upoznaju sa tim dokumentom pre početka plenarne sednice.

I šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor će prisustvovati sednici Kolegijuma, kao i predstavnik Liberalno demokratske partije.

Iz LDP-a će sastanku prisustvovati i potpredsednik parlamenta Žarko Korać.Vlada Srbije ranije danas usvojila je jednoglasno dva dokumenta vezana za Kosovo i Metohiju i time je, prema rečima premijera Ivice Dačića, iskazano puno državno jedinstvo kada je reč o toj značajnoj temi koja je suštinsko pitanje od nacionalnih i državnih interesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track