KOLUBARA I KOSTOLAC POD LUPOM: Radna grupa EPS ispituje prodaju uglja
Foto: Kurir

Istraga o zloupotrebama

KOLUBARA I KOSTOLAC POD LUPOM: Radna grupa EPS ispituje prodaju uglja

Društvo -
Radna grupa treba da utvrdi da li je bilo favorizovanja pojedinih kupaca uglja u "Kolubari" i "Kostolcu", koji su potom, kako je utvrdila Komisija za zaštitu konkurencije, cene u maloprodaji podizali višestruko

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je formirala Radnu grupu koja će u narednih deset dana ispitivati zloupotrebe u prodaji ugalja kupcima u privrednim društvima "Kolubara" i "Kostolac".

Kako se navodi u saopštenju, Radna grupa formirana je na nivou poslovodstva EPS, a po nalogu vršioca dužnosti direktora EPS Aleksandra Obradovića.

Dodaje se da Radna grupa treba da utvrdi da li je bilo favorizovanja pojedinih kupaca uglja u "Kolubari" i "Kostolcu", koji su potom, kako je utvrdila Komisija za zaštitu konkurencije, cene u maloprodaji podizali višestruko.

Obradović je ukazao da to predstavlja direktan primer kako se u privrednim društvima koji su u sistemu EPS, pojedini poslovi obavljaju na različite načine, što dovodi do netransparentnosti i sumnje u legalnost postupka.

U saopštenju se navodi da bi sprovođenjem polaznih osnova za reogranizaciju EPS i početkom procesa korporativizacije mnogi zajednički poslovi trebalo da imaju jedinstvene procedure, po kojima bi se tačno znalo ko je i za šta odgovoran, a javnost ne bi dovodila u sumnju poslovanje ijednog dela EPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track