KOMBINATORIKA: Ljajić uzima ministarstvo PUPS-u, u Vladi ostaju Krstić i Tasovac
Foto: Dragan Kadić

Razgovori u toku

KOMBINATORIKA: Ljajić uzima ministarstvo PUPS-u, u Vladi ostaju Krstić i Tasovac

Politika -
Nova Vlada Srbije biće formirana do 27. aprila i, kako je najavio budući premijer Aleksandar Vučić, funkcionisaće kao najbolji tim, a biće izbegnuta feudalizacija ministarstava

BEOGRAD - Pored Lazara Krstića, koji će sigurno ostati na mestu ministra finansija, u budućoj Vladi Srbije ostaće Rasim Ljajić, kome bi pripala ministarstva trgovine i rada, i Ivan Tasovac, koji bi trebalo da zadrži ministarstvo kulture.

Tasovac je nedavno izabran za direktora Beogradske filharmonije, tako da će samo od njegove odluke zavisiti da li će ostati u Nemanjinoj 11.

Funkcioneri PUPS, koalicionog partnera SPS, nezvanično su izrazili želju da njihova partija zadrži Ministarstvo rada i socijalne politike, ali pored Rasima Ljajića, male su šanse da će im se ta ambicija ostvariti.

Nova Vlada Srbije biće formirana do 27. aprila i, kako je najavio budući premijer Aleksandar Vučić, funkcionisaće kao najbolji tim, a biće izbegnuta feudalizacija ministarstava.

Konture vlade biće poznate u subotu, posle sednice Predsedništva SNS, kada će Vučić predstaviti njen program, a vrh partije će ga ovlastiti da pregovara sa budućim partnerima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track