Divna priča

POTRESNO: Kako je učiteljica Nada spasla malog Marka

Društvo,

Autor: EPK/Smedia,Foto: Kurir

Priča koja je postala hit na internetu govori o nesrećnom dečaku koji je ostao bez majke i učiteljici koja mu je pružila utehu i oslonac u odrastanju

Povratak na članak
Pošaljite komentar 

Komentari (57)

  • Simo

    Simo

    U prilog cinjenici da je prica istinita ispricacu Vam pricicu o mojoj kumi ,uciteljici Nadi Isailovic.U selu Slepcevicu kod Sapca ucila je decaka Sretena.Bio je dete sa deficitom sluha i ment.retar.Kao takav naravno da je imao i problem ponasanj.Ped .sluzba je vrsila pritisak da se prebaci u spec.skolu.Nada se godinama borila i uspela da zavrsi redovnu i zanat za mesara.Ozenio se njen Srejcilo i dobio cerku.Odnela mu je divan escajg na poklon.Na zalost prelazeci prugu autom,nije cuo voz i poginuo je.Uciteljica Nada je takodje umrla ali nazalost od bolesti u 59.god.Prica je istinita,takvi su ucitelji

    Odgovori 
  • Simo apotekar

    Simo apotekar

    Verujte da je ovo cesta [rica i da svaki uciteljima dobar odnos prema deci.Majka mi je bila ucitelj36.god.Godinama je vodila djake na more i uvek je tu bio poklon za dvoje dece besplatno.Godinama je vodila dve devojcice V.J a drugoj se ne secam inicijala.Majka je odavno umrla.Kad je majka kao penzioner,jako star jednom usla u apoteku,verovatno prepoznavsi joj glas iz laboratorije je izasla zena koja je tu cistila.Zagrlila je moju majku i rekla:"Hvala Vam uciteljice,da nije bilo Vas,nikad ne bih videla more".To mi je ispricala majka.Dakle to je svojstveno uciteljima

    Odgovori 
  • Gastarbajter

    Gastarbajter

    Ako je ova prica stvarna, a onda objavite celo ime i prezime doticne gospodje Nade, mislim da ce joj cela Srpska nacija da cestita na tome kakva je ona prosvetni radnik bila, ili je jos, u svakom slucaju, svaka cast, i svako postovanje. Ako bi imali takvih samo nekoliko, mi bi stigli daleko. Pogotovu u danasnje vreme, gde se samo gleda na profit, na kradju, i na sto brze bogacenje. Pozdav svima koji tako misle.

    Odgovori 
  • slavkoni

    slavkoni

    Svaka cast osoblju kurira za izabran clanak koji ste podelili sa nama!Divna prica bar nesto lepo da procitamo i da se malo zamislimo kakvi smo ljudi!
    Nadam se da ce biti jos ovakvih prica!Jako je poucno da judsko bice ne moze da se ocenjuje pogresnim vrednostima nego ipak prema svojim delima!Svaka cast profesorki,uticala je na jednog decaka na najbolji moguci nacin i promenila je ceo svet decaku!Svaka cast

    Odgovori 
  • maja

    maja

    I ja sam imala ovakvu uciteljicu! Zvala se Milka. U drugom razredu osnovne skole jednom drugu je umrla majka. Ona je prema njemu imala ovakav odnos. Ono sto ja nikada necu zaboraviti i cega se secam jeste da gaje svaki put kad ucimo pesmice o majci za osmi mart ona mu da pare i posalje ga da joj nesto kupi....... to se desavalo pre vise od dvadeset godina.Samo ova prica nema srecan kraj. Moj skolski drug Bane poginuo je u saobracajnoj nesreci 2006 godine na dan smrti njegove majke.
    Zaista tuzna i bolna prica!!!!!!!!

    Odgovori 
  • toyotapivonektar

    toyotapivonektar

    ovake veličine prikažite a ne one sise iz iste trafike usne ko patke da su ih rodile i zamislite one kao nešto pričaju ,o bože kako to zaustaviti da nam žene budu ko nekad majke a ne stali nakazni komentatori svega i svačega a neće da rađaju djecu

    Odgovori 
  • Mina

    Mina

    Ne znam sta ste se svi zarozali?! Sve sto "kruzi Internetom" vrlo je sumnjivog porekla. Sasvim mi deluje kao prevod neke price (istinite ili ne, ko bi znao?) iz inostranstva sa ubacenim "nasim" imenima. Kod nas nema "zavrsio srednju skolu kao treci u generaciji" niti opisanog davanja poklona uciteljicama "za Bozic", bar ne na nacin koji je ovde opisan. Takodje nema ni davanja misljenja o svakom uceniku na opisani nacin. Sve u svemu, ovo je mozda i istinita prica, ali iz neke druge drzave (npr. Nemacke ili sl.). Naravno, ne sporim da je "naravoucenije" vise nego pozitivno i poucno za sve, u svakoj zemlji na svetu, samo molim da ne trazite da se objavljuje "ime i prezime gospodje Nade" i da joj se "da nacionalna penzija".

    Odgovori 
  • gordana

    gordana

    Ovu pricu sam davno citala i zaista ona je dirljiva i poucna. Ovde se neko dosetio i promenio prava imena aktera .Uciteljica se u orginalnoj verziji zvala gospodja Tompson ,a decak Tedi.To sad i nije tako vazno,mnogo vaznije je procitati pricu i izvuci veoma vaznu pouku i poruku

    Odgovori 
  • peroni

    peroni

    Tacno! Lepa pouka izlazi iz ovog dogadjaja ili price.. (marko 12:31 kaze Isus: 'Voli svog bliznjeg kao samog sebe'). (matej 7:12 kaze Isus: ,,Sve, dakle, sto zelite da ljudi cine vama, cinite i vi njima.

    Odgovori 
  • mara

    mara

    Odavno me nije nesto dokaklo kao ova prica. Kamo srece da u svim skolama postoji praksa davanja opsteg utiska o djacima i ucitelja (profesora) koji savesno rade svoj posao. Gospodja Nadi svaka cast za humanost i profesionalizam.

    Odgovori 
  • draganN

    draganN

    Moja majka je 36 godina radila kao učiteljica i mogu reći da je zaista mnogoj deci pomogla da prebrode mnoge probleme i da urade nešto u životu. Neki njeni učenici danas imaju preko 40 godina i dan danas je zovu i posećuju. Nekada mi je krivo kada čujem kako ljudi prosvetne radnike vređaju, moja majka i mnoge njene kolegenice su iz svog džepa kupovale deci užinu, od para za dnevnice plaćali deci ekskurzije i isto tako se za neke izborili da ne idu i specijalno odeljenje koji su se kasnije pokazali kao izvanredni učenici. Iako veoma često čujem ljude kako pljuju po prosvetnim radnicima jedno je sigurno - učiteljica je neko koge ćemo celog života pamtiti.
    I jedna stvar koju sam naučio na osnovu iskustva moje majke, da bi bio učitelj potrebno je da budete dobar psiholog, moja majka je uvek na osnovu nečijeg ponašanja znala kakva je stuacija kod njuh u kući i usmeravala da urade nešto u svom životu i lakše prebrode probleme.

    Odgovori 
  • neka mama

    neka mama

    Ljudi su kivni na prosvetne radnike, jer je sve manje onih pravih. Mi smo obožavali učiteljicu Vinku, ali smo uživali samo prva 2 razreda, sledeća je slabopredavala gradivo, volela poklone nekih roditelja, a samim tim i njihovu decu, a problem je nastao što je takvo jedno "omiljeno dete" mlatilo moje i ometalo nastavu do te mere da se dešavalo da na času pređu 1/4 predviđenog, a ostalo im se zada da "nauče sami". Jednu divnu razrednu, u višim razredima, je škola maltretirala ne davši joj nikako pun fond časova, pa žena otišla. Sledeća je samo sanjala organizovanje ekskurzija, a nije se baš bavila ostatkom prosvetne struke...
    S druge strane većina roditelja prosto obožava nezainteresovane nastavnike kod kojih se lako dobijaju solidne ocene...
    Nemam pojma šta da zaključim - svaka priča je za sebe, ali na žalost sve manje tih dobrih nastavnika koji se posvećuju deci i pomažu im da postanu bolji ljudi.

    Odgovori 
  • ggoga

    ggoga

    Поштовани,скоро сви просветни радници се свакодневно сусрећу са оваквим и много тежим проблемима ученика.Професори,учитељи ,несебично помажу својим ученицима,али
    новинари не пишу текстове о таквој племенитој страни школе и просветних радника.Углавном по новинама се могу прочитати само грозни текстови о школама ,наставницима, ученицима.У сваком одењу има бар по једна оваква и много тежа животна прича ученика,ало ко још води бригу о оваквој деци осим њихових учитења и одељенских старешина.Погледај те мало просветне раднике кроз другу призму и тек тада ће те схватити важност,значај,тежину њиховог посла.

    Odgovori 
  • milica

    milica

    Ziva bila uciteljica Nada.Dao Bog vise ovakvih ucitelja,a manje dece bez majke.oca,siromasnih..Sta vrede sva blaga ovog svete bez decijeg osmeha.Ja ne placem,suze same teku.....

    Odgovori 
  • srbin

    srbin

    BRAVO ZA KURIR, LEPA PRICA DA POKAZE MALO DUSEVNU LEPOTU SRBIJE.NAPRAVITE NAM INTERVIJU SA NADOM GDE JE I KAKO ZIVI SAD.NEKA JOJ BOG DA DUG ZDRAV I LEP ZIVOT.KAKO BI BILO LEPO DA JE CELA SRBIJA KAO NADA SVI BI BILI SRECNI.LEPO JE CITATI KOMENTARE LJUDI O OVOJ TEMI JER SE VIDI DA JOS UVEK IMA DOBRIH I HUMANIH LJUDI.MISLIM DA TREBA MNOGO DA SE PISE O OVAKIM POZITIVNIM PRIMERIMA DA SE NAROD MALO TRGNE I VRATI U PRAVE VREDNOSTI ZIVOTA.SVAKO OD NAS MOZE DA NAPRAVI PO NESTO DOBRO ZA DRUGOG, TAKO JE MALO POTREBNO DA SE NEKOME ULEPSA DAN.PISITE NAM O LEPIM PRIMERIMA I ULEPSAJTE NAM DAN.

    Odgovori 
  • Miloš S. Miličić

    Miloš S. Miličić

    Nakon pročitanog teksta upao sam u veliku dilemu! Pitam se prvo da li je priča stvarna,odnosno da li Učiteljica,Gospođa Nada,stvarno postoji,da li joj se sve ovo stvarno dogodilo(a bio bih čini mi se presrećan da jeste) ili je ceo projekat želja nekog maštovitog novinara,umetnika, da nas u ovim,slobodno mogu reći, teškim nacionalno-političkim trenutcima,podseti da i kad nam je teško umemo i možemo po nekad i da se obradujemo.
    A ova priča i ovaj tekst,pa bio makar i izmišljen,svakako je za radovanje.
    Eh,kamo lepe sreće da nam se ovakve priče češće serviraju i da koju suzu nad ovako lepim tekstovima ispustimo,umesto onih koje puštamo znamo već zbog čega.
    P.S.Za Gospođu Nadu ako postoji kao i za sve Gospođe Nade ili bilo kako da se zovu, moja lična Nobelova nagrada za Ljubav i čovečnost,a za Gospodina novinara sve pohvale.

    Odgovori 
  • Mira

    Mira

    Moje lično mišljenje je da g-đa Nada postoji. Zašto sumnjati da postoje pravi pedagozi. Kada sam se zamislila posle čitanja (dva puta) i plakanja, shvatila sam da je g-đa Nada učinila tako malo, a u stvari tako puno. Nemojte me pogrešno razumeti. Nije ga odvela kući, vaspitala, hranila oblačila, ništa materijalno mu nije dala.. Videla je u detetu čoveka, pokazala mu pažnju, pokazala drugoj deci kako treba da se ponašaju i da poštuju različitosti, vratila detetu samopouzdanje i dala mu vetar u leđa da krene pravim putem, istraje, postane stručnjak, školovan, a pre svega čovek. Da nije stavila ogrlicu i parfem, možda bi Marko danas bio na totalno drugom pogrešnom putu. Ovo je dokaz da u životu sitnice život znače.

    Odgovori 
  • MILE

    MILE

    NJOJ DATI DRZAVNU PENZIJU A NE TOZOVCU ,LEPOJ I OSTALOJ ESTRADNOJ ELITI KADASU IMALI NISU MISLILI ZA STARE DANE STO NISU PLACALI PENZIONO NEGO KAFANA KOCKA LEP ZIVOT PA SADA NA TERET OVOG JADNOG I NAPACENOG NARODA

    Odgovori 
  • Miloš

    Miloš

    Iako sam muškarac po rođenju i egu na osnovu ove priče sam otkrio i svoje drugo ja sa suzama. Ova priča je, ukoliko je istinita, neverovatna. Učiteljica Nada je zaslužila puno ime i prezime i koju reč više o njoj. Pravi filmski scenario!

    Odgovori 
  • M.M.

    M.M.

    Prica divna,predivna.Prica koja bi mogla,trebala da bude lekcija mnogim prosvetnim radnicima,kojma ne nedostaje nestrucnost,ali ljudskogt,da. Da li je pomenuta profesorka bila ikada nagradjenja??Mada,
    njena nagrada je veca od mnogih koje su dobijali prosvetni radnici.Njena nagrada je Marko.

    Odgovori 
  • Ljubica

    Ljubica

    Ovom dirljivom pričom ste mi ulepšali ovaj tmuran dan Zaista ovako plemeniti ljudi zaslužuju da izađu iz anonimnosti. Možda gospođi Nadi to ne bi prijalo ali za nas čitaoce kao i za sve građane ove tmurne zemlje ovakvi ljudi ulivaju nadu i podstiču na pozitivno razmišljanje i delovanje.
    Hvala !

    Odgovori 
  • SANJA_BGD

    SANJA_BGD

    Ova prica me je izuzetno ganula,kroz suze tuge i radosti sam je citala(pomesane emocije).
    Svaka cast gospodji Nadi,svaka cast Marku,jer je uspeo da se izbori sa zlom sudbinom!!!

    Odgovori 
  • Profesorka

    Profesorka

    Sa ovom temom susrecemo se svakodnevno mi profesori u nastavi. Nekada je bilo jedno, dvoje dece sa problemima a sada ih je vise od pola. Ja, konkretno, sve manje ucim decu a sve vise ih slusam jer kod kuce nemaju kontakte sa roditeljima. A njima je najvaznije da ih neko saslusa a ne cuje!

    Odgovori 
  • duka

    duka

    Vi profesori sada znate jedino za privatne casove koje ili drzite sami ili ih namestate medjusobno , a kad Vas neko od roditelja prozove ili napadne onda pravac TV. Daleko ste Vi sadasnji profesori od onih pre 20 30 godina.

    Odgovori 
  • Rifat

    Rifat

    Moja učiteljica,koja me je učila davne 64-68.god. je jedna od ovih NADA.možda je baš to ta NADA.pomenuću joj i ime Milka Jakonić,sa ponosom da je bila i ostala za mene najbolja učiteljica na svetu.Ona je ovako postupala bukvalno sa svim učenicima.Još je živa i krepka,želim joj sve najlepše.Uvek se mislima rado vraćam u prošlost,da bi nju video,moju drugu majku.I sam sam prosvetni radnik,sa debelim radnim stažom,pokušavam da je imitiram,da budem bar deo nje.Pozdrav za moju dragu učiteljicu, jedna je Milka !!!!!!

    Odgovori 
Povratak na članak

Pošaljite komentar

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nisam aplaudirao Vladimiru Putinu jer mi je njegova administracija bez obrazloženja zabranila ulazak u Rusiju Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!