MALI: Komunalci u pripravnosti, u Beogradu najavljeno 50 litara kiše po kvadratnom metru
Foto: Nemanja Pančić

Kritično sledećih 72 sata

MALI: Komunalci u pripravnosti, u Beogradu najavljeno 50 litara kiše po kvadratnom metru

Beograd -
Gradonačelnik Siniša Mali na hitnom sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije rekao je da se prate sva kritična mesta gde može biti problema

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali naložio je danas da sva gradska komunalna preduzeća budu u stanju pojačane pripravnosti, jer se u naredna 72 časa očekuje obilna kiša.

Gradska uprava Beograda je saopštila da je Mali na hitnom sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije rekao da je najavljeno 50 litara kiše po kvadratnom metru, i zato se prate sva kritična mesta gde može biti problema.

"Posebna pažnja se obraća na bujične tokove i kanale, te ćemo imati punu pripravnost da reagujemo trenutno ukoliko dođe do problema", izjavio je Mali.Gradonačelnik je pozvao lokalne samouprave da sa svojim preduzećima izvrše kontrolu bujičnih tokova i kanala. Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović je naveo da, po podacima Operativnog centra, neće biti znatnog povećanja vodostaja Dunava i Save, ali se očekuje povećanje vodostaja Kolubare.

"Reagovaćemo na kritičnim tačkama koje su bile problematične.., kao što su podvožnjaci jer se voda skuplja i zadržava", rekao je Mladenović.

Direktor Beokoma Darko Glavaš je precizirao da se rešavaju manji problemi danas ima zbog obilne kiše. "Jutros je bilo manjih problema na tramvajskim linijama u Rakovici kod IMR-a, na Autokomandi i kod Vukovog spomenika, ali sve linije su vrlo brzo vraćene u redovno stanje, dok se nekoliko linija kretalo alternatovnim trasama", kazao je Glavaš.

Po njegovim rečima, mogu se očekivati problemi u naselju Altina - u opštini Zemun, i u Borči i Kotežu - u opštini Palilula. Pojačan je rad preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" kojem je naloženo da pošalje izviđačke timove na teren da bi utvrdili potencijalna kritična mesta kako bi se brže reagovalo.

Na današnjem sastanku su bili i načelnik Uprave za vanredne situacije za Beograd Rade Milošević, šef zimske službe JKP "Beogradput" Željko Maravić, v.d. direktora JVP "Beogradvode" Miloš Milovanović, predstavnici Komunalne policije i Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove.

Obustava saobraćaja u Grockoj!

Na inicijativu Sektora za vanredne situacije, zbog izlivanja Begaljičke reke na teritoriji opštine Grocka, obustavljen je saobraćaj u ulicama: Bulevar Revolucije i Lole Ribara u Begaljici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track