KONAČNA ODLUKA: Troicki suspendovan na 12 meseci, vraća se u julu!

Počinje od nule

KONAČNA ODLUKA: Troicki suspendovan na 12 meseci, vraća se u julu!

Tenis -
Srpski teniser kažnjen sa godinom dana suspenzije i vratiće se u junu naredne godine

LOZANA - Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani doneo je konačnu odluku da se Viktor Troicki suspenduje na 12 meseci zbog izbegavanja testiranja na doping, saznaje Kurir sport.

Troicki je prvobitno kažnjen sa 18 meseci, ali se žalio, pa je sud u Lozani smanjio prvobitnu kaznu na 12 meseci!Troicki će se vratiti 15. jula naredne godine i počeće od nule, odnosno biće mu izbrisani svi bodovi na ATP listi.

ITF je krajem jula suspendovala Troickog zbog kršenja pravila o dopingu. Na turniru u Monte Karlu, u aprilu, Troicki tokom doping kontrole nije dopustio da mu se uzme krv pošto se, kako je rekao, loše osećao, već je samo doneo urin. On je rekao da ga je lekarka koja je obavljala doping kontrolu pogrešno savetovala da ne mora da da i krv.ITF ga je zbog toga kaznila 18-mesečnom suspenzijom, a ne standardnom kaznom od dve godine suspenzije, pošto je prihvatila objašnjenje da se Troicki boji igala i da je tokom turnira u Monte Karlu bio bolestan.Troicki se žalio sudu u Lozani na suspenziju, koja je prvobitno trajala do 15. januara 2015.

"Odlukom suda Troickom je smanjena kazna na 12 meseci. Sa turnirima ponovo kreće 15. jula. Kreće bez ijednog poena na ATP listi", rekli su za Kurir iz PR službe Viktora Troickog.

Prema kalendaru ATP tura za narednu godinu Troicki će propustiti gren slem turnire na Rolan Garosu i Vimbldonu, a prvi turnir na koji bi mogao da igra je Umag u Hrvatskoj koji startuje 21. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track