KONAČNO REČ STRUČNJAKA: Malezijski avion nije otet, požar je oborio MH370!

Isključio teroriste

KONAČNO REČ STRUČNJAKA: Malezijski avion nije otet, požar je oborio MH370!

Planeta -
Bivši šef u američkoj Federalnoj upravi za avijaciju (FAA) i ključni veštak na suđenju u slučaju "Lokerbi" smatra da su priče o otmici besmislene

Bil Vinsent, bivši šef u američkoj Federalnoj upravi za avijaciju (FAA) i ključni veštak na suđenju u slučaju "Lokerbi", izjavio je da veruje da avion "Malezija erlajnza" MH370 preusmerio kurs u očajničkom pokušaju da nađe najbliži aerodrom jer smatra da je letelica bila ispunjena dimom! Vinsent zapravo tvrdi da avion nije otet."U posadi nije bilo otmičara! Oni su zapravo herojski pokušavali da spasu avion i putnike", rekao je Vinsent za Dejli telegraf! Vinsent je bio ključni svedok na suđenju u slučaju "Lokerbi" 1988. godine, gde su porodice tužile američku avio-kompaniju "Pan Am" i dobile 500 miliona dolara odštete posle čega je kompanija bankrotirala!

Vinsent, bivši kontrolor letenja, veruje da je malezijski avion na letu MH370 pretrpeo "katastrofalni kvar" zbog čega je kabina bila ispunjena dimom ili toksičnim gasovima, ubrzo nakon što su piloti imali poslednju kontakt sa kontrolom leta u 1.19 ujutru 8. marta po lokalnom vremenu.Vinsent, koji je pomogao u izgradnji sigurnosnih sistema međunarodnog aerodroma u Kuala Lumpuru, prestonici Malezije, objašnjava da je dim mogao biti izazvan zbog električnih instalacija, opasnim materijama u tovarnom prostoru ili male bombe koja nije uspela da uništi avion! On, ipak, isključuje teroristički napad jer nijedna teroristička grupa nije preuzela odgovornost za napad. Vatra je mogla da onesposobi transponder aviona i sistem komunikacija.Vinsent isključuje mogućnost isključivanja komunikacionih sistema, jer je reč o komplikovanom procesu koji ne zna većina pilota! Kada je posada shvatila šta se dešava okrenula je avion ka zapadu kako bi se vratila.

Dim je izazvao zbunjenost, što objašnjava zašto se avion sa 45.000 fita naglo vratio na 23.000 fita. Vinsent smatra da nisu tačne priče da se avion okrenuo ka zapadu 12 minuta pre poslednjeg javljanja i dodaje da bi tako nešto sigurno bilo primećeno! On smatra da je malezijska vlada pod velikim pritiskom kineskih medija zbog čega je požurila sa objavljivanjem informacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track