Koncert Simfonijskog orkestra RTS i Aleksandra Madžara
Foto: Beta

Kolarčeva zadužbina

Koncert Simfonijskog orkestra RTS i Aleksandra Madžara

Pop kultura -
Na programu su neka od najpoznatijih dela Sergeja Prokofjeva Klavirski koncert br. 1 Des-Dur, Klavirski koncert br. 2 g-Mol i Simfonija br. 5 B-Dur

BEOGRAD) - Simfonijski orkestar Radio televizije Srbije, predvođen dirigentom Bojanom Suđićem i solista, proslavljeni pijanista Aleksadar Madžar, održaće koncert u subotu, 26. aprila u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na programu su neka od najpoznatijih dela Sergeja Prokofjeva Klavirski koncert br. 1 Des-Dur, Klavirski koncert br. 2 g-Mol i Simfonija br. 5 B-Dur, najavila je Muzička produkcija RTS.

Kako je istaknuto u najavi, publika će uživati u vrhunskom muzičkom događaju, a posebnu notu daće solista, jedan od najomiljenijih muzičara beogradske publike koji od 1979. godine, kada je prvi put nastupio u Kolarčevoj zadužbini, ne prestaje da se koncertima vraća u rodni grad.

Madžar je sa 14 godina, kao najmlađi đak upisao, a zatim i završio Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Nakon toga odlazi na usavršavanja, prvo kod Arba Valdme, a zatim i na Strazburški konzervatorijum, u Brisel i Moskvu na prestižni Konzervatorijum "Čajkovski".

Karijera velikog pijaniste još više napreduje posle nagrade na Takmičenju pijanista u Lidsu, ali i u Ženevi, Bolcanu i Milanu. Koncertima širom Evrope, Madžar nastavlja da publici prenosi muziku, svirajući sa najpoznatijim i najuglednijim Filharmonijama Evrope i Azije.

Pored izuzetne koncertne biografije Madžar je i ugledni pedagog na Flamanskom kraljevskom konzervatorijumu u Briselu i na Akademiji za muziku i pozorište u Bernu.

Simfonijski orkestar RTS-a ovim koncertom nastavlja uspešnu redovnu koncertnu sezonu u Kolarčevoj zadužbini gde je prvi koncert održao pre više od sedamdeset godina.

Karte za koncert Simfonijskog orkestra RTS-a i Madžara su u prodaji po ceni od 400, 600 i 800 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track