Skandal s govedinom sve više se širi

Konjsko meso i u Nestleu

Planeta

Autor:

„Nestle“ povlači dva jela od testenine s goveđim mesom iz zemalja koje su do sada bile pošteđene skandala, a među njima su zamrznute lazanje koje distribuira kompanijama koje se bave keteringom

konjsko meso, govedina, Nestle

PARIZ - Nema kraja.

Najveći svetski proizvođač hrane „Nestle“ sa tržišta Španije i Italije povlači deo svojih gotovih jela zbog velikog skandala koji je izbio nakon što je u nekoliko sličnih proizvoda drugih brendova pronađena konjetina umesto goveđeg mesa.

„Nestle“ povlači dva jela od testenine s goveđim mesom iz zemalja koje su do sada bile pošteđene skandala, a među njima su zamrznute lazanje koje distribuira kompanijama koje se bave keteringom.

Sličnu meru najavio je i nemački distributer „Lidl“, koji je istakao da će iz svojih prodavnica u Švedskoj, Finskoj, Danskoj i Belgiji povući neka jela s goveđim mesom, a kod kojih je pronađeno i konjsko meso.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Maja

  Maja

  Problem nije samo u tome sto se umesto govedjeg mesa podvaljuje i stavlja nesto drugo, vec i sto je to meso ostarelih, trkackih konja, koji su tokom zivota kljukani raznim hemijama i lekovima, te ybog tolike koncentracije nedozvoljenih supstanci uopste nije predvidjeno da takva vrsta mesa zavrsi u ljudskoj ishrani...

  4 Odgovori 
 • stiv

  stiv

  pazi kad se ovih dana pojavi i konjska cokolada.ko nadje potkovicu dobice pravu cokoladu

  3 Odgovori 
 • veterinar

  veterinar

  što ste tolko poskakali za tu konjetinu, pa konjetina bre najbolje meso..i skupo je, zdravo je i treba se jesti..ja jedem često konjske preradjevine..

  3 Odgovori 

Poslednji komentar

 • nip

  nip

  i gde su tu "evropski standardi" ???

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Zakazaću sednicu Skupštine Vojvodine čim dobijem Pajtićev predlog o rekonstrukciji Ištvan Pastor, lider svm

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!