KONSULTACIJE: Vučić od utorka postaje mandatar!
Foto: Dado Djilas

Lideri stranaka kod predsednika Srbije

KONSULTACIJE: Vučić od utorka postaje mandatar!

Politika -
Tomislav Nikolić obavio konsultacije s predstavnicima SPS-PUPS-JS, DS, koalicijom oko NDS, SVM, SDAS i PZDD, a posle Uskrsa razgovaraće s liderom SNS Vučićem

BEOGRAD - Krug.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odrediće mandatara za sastav nove vlade Srbije 22. aprila kada će razgovarati s predstavnicima koalicije koju predvodi SNS Aleksandra Vučića. Nikolić je juče obavio razgovore o sastavu nove vlade s predstavnicima SPS-PUPS-JS, DS, koalicije oko NDS, SVM, SDAS i PZDD.

Dragan ĐilasNEĆEMO U VLADU KOJA ĆE OBORITISTANDARD GRAĐANA, A NIKO NAS NIJE NI ZVAOLider DS Dragan Đilas informisao je predsednika Nikolića da DS ne može biti deo nove vlade Srbije, kao i da nije ni dobio poziv za pregovore o njenom formiranju. On je rekao da su izrazili i bojazan o nekim merama koje najavljuju budući članovi vlade jer će one izazvati smanjenje životnog standarda i dalje otpuštanje ljudi. Na konsultacijama su bili i Bojan Pajtić i Vesna Martinović.

Ištvan PastorSLEDEĆE NEDELJE POTPISUJEMO KOALICIONI SPORAZUMLider SVM Ištvan Pastor izvestio je Nikolića o stavu te stranke da bude deo parlamentarne većine:- Manje-više sve je poznato. Verujem da će sledeće nedelje biti potpisan koalicioni sporazum sa SNS.

Ivica DačićNEĆU BITI JEDINI IZ SPS U VLADILider SPS Ivica Dačić informisao je Nikolića da je ta stranka spremna da bude deo parlamentarne većine.- Ko će biti ministar i ko će biti član, stvar je dogovora - kazao je Dačić i dodao da će o tome biti reči posle Uskrsa:- Neću biti samo ja u vladi, sigurno da bilo kakav dogovor ne podrazumeva da samo ja budem u njoj.

Boris TadićI DALJE NEĆEMO SA SPSPredsednik NDS Boris Tadić rekao je da lista okupljena oko te stranke neće ući u vladu u kojoj bi bio SPS.- Naša lista ne ulazi u vladu ako vlada nema perspektivu da reši temeljne probleme društva. Naše mišljenje je da vlada u kojoj bi bio SPS ne bi bila delotvorna - rekao je Tadić.Njegovi koalicioni partneri iz LSV Nenad Čanak i ZZS Dušan Petrović odbacili su spekulacije da samostalno razgovaraju sa SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja