KONTURE NOVE VLADE: Vučić premijer, Ivica i Zorana potpredsednici
Foto: Aleksandar Jovanović

Predsednik SNS sastavio

KONTURE NOVE VLADE: Vučić premijer, Ivica i Zorana potpredsednici

Politika -
Lider naprednjaka u svom timu vidi devet ministara iz prethodne vlade

BEOGRAD - Još samo zakletva!Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić gotovo je sastavio spisak ministara u budućoj vladi.Dačiću diplomatijaOdmah do Vučića biće dvoje potpredsednika vlade - Ivica Dačić, koji će obavljati i funkciju ministra spoljnih poslova, i Zorana Mihajlović, zadužena za energetiku ili infrastrukturu.Prema informacijama Kurira, lider SDPS Rasim Ljajić u novoj vladi Srbije ostaće ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, a tom resoru biće priključen i turizam. Igor Mirović, dosadašnji ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, trebalo bi da preuzme Ministarstvo poljoprivrede od Dragana Glamočića.Na istim funkcijama kao i u tehničkoj vladi biće Lazar Krstić (finansije), Ivan Tasovac (kultura), Vanja Udovičić (sport i omladina). Uz njih, u istoj kancelariji mogao bi da ostane i Nikola Selaković (pravda), osim ako u SNS ne procene da je bolje da bude gradonačelnik Beograda.Naš izvor navodi da je Nebojša Stefanović, doskorašnji predsednik Skupštine Srbije, najbliži funkciji ministra unutrašnjih poslova. Kao što je Vučić nedavno najavio, u njegovom timu biće i Kori Udovički, ali još nije definisano da li će biti potpredsednica sa zaduženjima u oblasti investicija i regionalnog razvoja ili ministarka privrede.Antiću saobraćajU Vučićevu vladu mogao bi da uđe još jedan socijalista - Aleksandar Antić, kome bi pripalo Ministarstvo saobraćaja. Na čelu Ministarstva prosvete mogla bi da bude profesorka Filozofskog fakulteta Tinde Kovač Cerović. Ona odlično poznaje sistem jer je u vladi Zorana Đinđića bila pomoćnik Gaše Kneževića, a u Cvetkovićevom kabinetu državna sekretarka.

Potpredsednici... Ivica Dačić (MSP) i Zorana Mihajlović (energetika)
Potpredsednici... Ivica Dačić (MSP) i Zorana Mihajlović (energetika)

Kurir saznajeVUČIĆEV ŠEF KABINETA SINIŠA MALISiniša Mali, dosadašnji predsednik privremenog organa Beograda i jedan od kandidata za gradonačelnika prestonice, biće šef kabineta Aleksandra Vučića, saznaje Kurir.- Mali neće biti samo klasičan šef kabineta već će u Vučićevom timu biti zadužen za sve strane investicije, a posebno one koje dolaze iz UAE. On je jedan od Vučićevih najbližih saradnika - otkriva izvor Kurira.

Ištvan PastorSVM U VLADIPredsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je juče da je Predsedništvo te stranke odlučilo da ona uđe u novu vladu Srbije, gde će njeni predstavnici biti državni sekretari. Predsedništvo SVM je Pastora ovlastilo da u toku sledeće nedelje potpiše koalicioni sporazum sa SNS, rekao je on.Pastor je izjavio da će SVM imati državne sekretare u oblastima infrastrukture, poljoprivrede, privrede, socijalnih pitanja i zdravstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track