Kostić: Ne praviti famu od saslušanja Miškovića

Nije iznenađen

Kostić: Ne praviti famu od saslušanja Miškovića

Društvo -
Ne bih ja tu pravio veliku priču oko toga, bio je četiri sata da ispriča šta je imao, kaže vlasnik MK grupe dodajući da mu "ne pada na pamet" da se bavi politikom dok je aktivan u biznisu, kao i da ima prijatelje u svim strankama, uključujući DS i SNS

BEOGRAD - Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je danas da nije iznenađen saslušavanjem vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića u vezi sa poslovanjem njegovog preduzeća "Delreala", da svako može biti pozvan na informativni razgovor i dodao da je dobro da se ceo "slučaj vraća u institucije sistema", ali da od toga ne treba praviti "medijsku famu"."Ne mogu biti iznenađen time, jer je danima njegovo saslušanje najavljivano u medijima... Ne bih ja tu pravio veliku priču oko toga, bio je četiri sata da ispriča šta je imao, a ono što je dobro je da se ceo slučaj vraća u institucije sistema", rekao je Kostić gostujući na TV B92.

On je istakao da je i sam više puta bio pozivan na informativni razgovor i dodao da čim je neko u privredi nikad ne zna da li je neko od njegovih saradnika napravio neki prekršaj.

"Imam 30 firmi i 30 direktora i mislite da ja znam sto posto šta radi svaki od njih odavde do Ukrajine", upitao je Kostić i dodao da se sa Miškovićem poslednji put video pre nedelju dana.

Na pitanje da li očekuje da bude pozvan i on na informativni razgovor možda zbog bliskosti sa Demokratskom strankom i vezama koje je imao, Kostić je kazao da ne veruje da bi to bio slučaj za njegovo eventualno pozivanje na informativni razgovor.

"Ne mislim da je situacija zbog koje bi me ispitivali. Mislim da je mnogo važnije to što mi zapošljavamo 5.000 ljudi, uredno plaćamo obaveze, vraćamo kredite...", rekao je Kostić.

Kostić je rekao da mu "ne pada na pamet" da se bavi politikom dok je aktivan u biznisu, kao i da ima prijatelje u svim strankama, uključujući DS i SNS.

Na opasku da mu mnogi zameraju da samo zna dobro da proceni sa kojom političkom partijom treba da gradi dobre odnose, Kostić je odgovorio da kada čovek ima tako veliku firmu mora da imam dobre odnose sa svakom vladom.

"Teško je u Srbiji imati privatni biznis, to je danas obaveza a ne privilegija. Privatnicima je teško, ogromni su nameti, porezi, doprinosi, krediti, kamate, administracija", rekao je Kostić, gostujući na B92. Aludirajući na izjave novoizabranog predsednika DS Dragana Đilasa, on je naglasio da "pričati protiv privatizacije nije svojstveno Demokratskoj stranci naročito u 2012. godini kada čak i Kina i Rusija govore o potrebi privatizacije".

Kostić je dodao da mu je posebno zasmetalo to što je Đilas naglašavao da je podigao cenu šećerne repe MK grupi. "Ja se time ne bih hvalio, jer on nije podigao cenu MK grupi, već je poskupeo šećer u Srbiji. Taj isti PKB je napravio ugovor sa MK grupom po jednoj ceni, a onda je tražio povećanje cene", istakao je Kostić.

Na pitanje u kakvim je odnosima sa SNS, Kostić je odgovorio da nema nikakve odnose sa tom strankom, kao ni sa bilo kojom drugom strankom, ali je dodao da je u dobrim odnosima sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem."Nikolića sam nekoliko puta sreo u Klubu privrednika. Objasnio sam mu šta radi MK grupa, koliko izvozimo i on se pohvalno izjasnio o tome. On je rekao da će podržati svakog srpskog domaćina osim onog koji se ogrešio o zakon", naglasio je vlasnik MK grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja