Koštunica: DSS neće u beogradsku vlast bez izbora

Promena vlasti

Koštunica: DSS neće u beogradsku vlast bez izbora

Politika -
Predsedništvo DSS tu odluku donelo jednoglasno i da izbore traži u što kraćem roku.

BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije zatražilo je istovremeno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i izbora u Beograda i saopštilo da bez izbora neće ući u vlast u glavnom gradu, izjavio je lider DSS Vojislav Koštunica.

U izjavi se navodi da je Predsedništvo DSS tu odluku donelo jednoglasno i da izbore traži u što kraćem roku. "Smatramo da se Srbija nalazi u dubokoj političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi zbog potpisivanja briselskih sporazuma kojima se predaje Kosovo i zbog podaničkog odnosa sadašnje vlasti prema Evropskoj uniji", naveo je predsednik DSS.

Prema njegovim rečima, smena Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda omogućava da se istovremeno raspišu beogradski i republički parlamentarni izbori.

"Predlog DSS da se istovremeno raspišu parlamentarni i beogradski izbori pre svega je upućen SNS, koja je najodgovornija stranka u sadašnjoj Vladi. Za DSS je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora glavni cilj, jer izbori pružaju mogućnost da se promeni sadašnja vlast i uspostavi nova državotvorna politika", naveo je Koštunica. Odbornici SNS, SPS i DSS u utorak su smenili Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda.

Te tri stranke tada su najavile da će u narednim danima odlučiti da li će formirati novu većinu u Skupštini Beograda ili će biti uvedena privremena uprava i posle toga raspisani izbori. DS S je prva saopštila odluku stranačkih organa, a SNS i SPS su najavili da će odlučivati u narednim danima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track