Koštunica izdao proglas: Srbija je ugrožena
Foto: Beta

Akcija potpisivanja

Koštunica izdao proglas: Srbija je ugrožena

Politika -
Predsednik DSS je rekao da je Srbija ugrožena i zbog, kako kaže, ucena i brojnih uslova koji se ređaju i postavljaju iz Brizela našoj zemlji, a ne postavljaju ni jednoj drugoj državi

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije danas je u centru Beograda organizovala akciju potpisivanja proglasa "Srbija je ugrožena", a predsednik stranke Vojislav Koštunica je rekao da su ugroženi teritorijali integritet Srbije i njen ustavni poredak.

On je rekao da su ugroženi teritorijali integritet Srbije i njen ustavni poredak, a da su građani ugroženi ekonomski, ocenjujući da je glavni razlog za takvo stanje Srbije, "srljanje u evropske integracije i što se interes EU stavlja ispred interesa Srbije".

Predsednik DSS je rekao da je Srbija ugrožena i zbog, kako kaže, ucena i brojnih uslova koji se ređaju i postavljaju iz Brizela našoj zemlji, a ne postavljaju ni jednoj drugoj državi.

"Srbija je ugrožena i zbog sramnih presuda Haškog tribunala, zbog nasrtaja na teritorijalni integritet Srbije, i to ne samo kada je reč o Kosovu i Metohiji", rekao je Koštunica novinarima.

"U ovom trenutku pažnju javnosti najviše privlači opasnost od uspostavljanja granice unutar same Srbije, između Srbije i Kosova, znači između Srbije i Srbije, koja se najavljuje u prvoj polovini decembra", naglasio je lider D SS.Koštunica je ocenio da sve to otvara pitanje velike odgovornosti, pred kojom se sadašnja vlast nalazi.

"Posebno se tu otvara pitanje odgovornosti institucije Ustavnog suda Srbije, jer podsetiću vas, D S S je podnela predlog za ocenu ustavnosti više uredbi, na osovu sporazuma između Beograda i Prištine, pod nadzorom Brisela", kazao je Koštunica, koji smatra da su ti sporazumi i uredbe protivustavni.

"Donese li Ustavni sud odluku posle uspostavljanja granice između Srbije i Kosova, onda ta odluka nema nikakvog značaja. Onda će Ustavni sud deliti odgovornost za stanje i posledice koje mogu nastati", rekao je Koštunica.On je pozvao građane da dignu glas i suprostave se po svaku cenu uspostavljanju granica unutar Srbije, "jer jedna granica povlači druge granice, jedna ucena povlači druge ucene "...

Koštunica je rekao da je za svega nekoliko dana Proglas DS S potpisalo više od 200 javnih ličnosti Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=jFDJPBAfPic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track