Kovačević: Ovo je naša zahvalnost velikom piscu Nušiću
Foto: Nemanja Pančić

„Rođendan gospodina Nušića“ u Zvezdara teatru

Kovačević: Ovo je naša zahvalnost velikom piscu Nušiću

Pop kultura -
Imao sam osećaj da me gleda dok pišem. Plašim se da će doći na premijeru i sve nas najuriti, kaže autor drame

Novi komad koji vredi pogledati.Predstava po tekstu Dušana Kovačevića „Rođendan gospodina Nušića“ premijerno će biti izvedena 10. aprila na Velikoj sceni Zvezdara teatra, najavili su glumci i autor na konferenciji za novinare.- Želeo sam da izbegnem pravljenje priredbe. Ovo je naša posveta i zahvalnost Nušiću. Priča se odigrava na dan proslave njegovog 60. rođendana, koji je proveo u Skadarliji. Pisac gleda na svoj život unazad i seća se događaja iz prošlosti. Njegov život je sve samo ne komedija - objašnjava Kovačević.

Lečić: Predstava je sjajna. Za mene je veliki izazov da igram Nušića
Lečić: Predstava je sjajna. Za mene je veliki izazov da igram Nušića

Sjajna predstavaPripremajući tekst, kao građu je koristio Nušićeva pisma i novinske tekstove.- Imao sam osećaj da me gleda dok pišem. Plašim se da će doći na premijeru i sve nas najuriti - kaže kroz osmeh Kovačević.Režija komada poverena je Nebojši Bradiću, koji je u svom obraćanju posebno istakao da je Nušić svoje najveće drame i komedije „Gospođu ministarku“, „Dr“ i „Ožalošćenu porodicu“ napisao tek posle pomenutog rođendana. Velikog pisca igra Branislav Lečić.- Predstava je sjajna. Ovo je za mene bio veliki izazov da igram Nušića, a i zbog Dušana Kovačevića - rekao je Lečić.Njegovu veliku ljubav i glumicu Ljubinku Bobić, koja je kasnije igrala u većini njegovih drama, pokušaće da dočara glumica Tamara Dragičević.

Kad je Nušić slavio 60 godina... Scena iz predstave
Kad je Nušić slavio 60 godina... Scena iz predstave

Odlična postava- Igram veliku glumicu Narodnog pozorišta i pokušavam da ne mislim na veliko breme odgovornosti. Čast mi da igram jednu takvu ulogu. Ljubinka je u tom periodu imala isti broj godina kao i ja sada. Nažalost, nisam mogla da gledam snimke iz tog perioda. Morala sam da je izmaštam. O njenom odnosu s Nušićem ne zna se mnogo, ali je to bila jedna divna veza i delili su zajedničku ljubav prema pozorištu - naglašava Tamara.U predstavi još igraju Petar Benčina, Dragan Petrović Pele, Ivan Zarić, a muziku koju potpisuje Vladimir Marković uživo će na sceni izvoditi Orkestar za sve prilike, koji vodi ruska emigrantkinja Sandra Balaban.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja