ŽENA TAKSISTA NAPRAVILA HAOS: Udarila u točionicu goriva, pa se zapalili i vozilo i pumpa!
Foto: Bogdan Vranješević

Vatrogasci sprečili tragediju u Kragujevcu

ŽENA TAKSISTA NAPRAVILA HAOS: Udarila u točionicu goriva, pa se zapalili i vozilo i pumpa!

Crna Hronika -
Dvoje je lakše povređeno kada se žena taksista svojom „dačijom logan“ nesmotreno uključila u saobraćaj zbog čega je „alfa romeo“ nelateo na „dačiju“, pa se od nje odbio u benzinsku pumpu
1 / 7 Foto: Bogdan Vranješević

KRAGUJEVAC - Mnogo sreće u nesreći!

Samo dve lakše povređene osobe - može se reći - odličan je epilog noćašnjeg dramatičnog događaja u Kragujevcu koji bi se, da nije bilo efikasne intervencije vatrogasaca-spasilaca, verovatno pretvorio u tragediju sa ljudskim žrtvama!

Osam pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac su sa dva vozila u rekordno kratkom vremenu ugasili požar na benzinskoj pumpi u centru grada i na automobilu „alfa romeo“, koji je posle sudara sa drugim vozilom udario u točionicu goriva na pumpi NIS Petrola!

- Auto i pumpa su se u trenu pretvorili u buktinju, a vatra je zahvatila i krov benzinske stanice. Srećom, vatrogasci su stigli, čini mi se, za tren i ugasili požar pre nego što se, ne daj Bože, proširio na rezervoare sa gorivom. Da se to dogodilo, otišlo bi sve do đavola i ko zna koliko bi ljudi poginulo, jer je dosta mladih bilo na ulici obzirom da je noćni provod još trajao, kaže jedan od očevidaca događaja. Nesreću koja se dogodila u noći između subote i nedelje, oko 02.45 sati, izazvala je nesmotrenost T. M. (42), žene koja vozi taksi „dačija logan“. Ona je bila parkirana na taksi stanici kod kragujevačkog Velikog parka, u Ulici Radoja Domanovića, desetak metara od pumpe NIS Petrola. Ne primetivši da joj s leđa nailazi „alfa romeo“, za čijim je volanom bio A. S. (21), T. M. je krenula sa taksi stanice na kolovoz. A. S. je svojom „alfom“ naleteo na nju, udario u „dačiju“, a potom se odbio i zario u aparat za točenje goriva na pumpi, što je odmah izazvalo požar i na točionici i na automobilu.

T. M. i A. S. su zadobili samo lakše povrede u ovoj nesreći i zbrinuti su na Hirurškom odeljenju Kliničkog centra Kragujevac. Stručnjaci su procenili da je u udesu i požaru pričinjena materijalna šteta od oko 1.700.000 dinara. Policija je saopštila da će protiv T. M. biti podneta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće, a protiv vozača „alfe romeo“ prekršajna prijava. Kako nezvanično saznajemo, A. S. je vozio automobil u stanju teške alkoholisanosti.

Vozač „alfe“ nasrnuo na ženu taksistu A. S. je po udaru u aparat za točenje goriva odmah istrčao iz automobila. - Bio je mnogo besan i, umesto da pokuša da gasi požar, on se zaleteo ka ovoj ženi u taksiju koja je izazvala saobraćajku. Ona je prethodno takođe izašla iz svog automobila, ali se panično vratila u vozilo kada je videla da je ovaj tip iz „alfe“ juri. Dok je sedala u auto on je zalupio vrata njenih kola i udario je u glavu, prenosi nam očevidac događaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track