KRAGUJEVAC: Medicinski terapeut prvi do Krsta

Bogojavljanje

KRAGUJEVAC: Medicinski terapeut prvi do Krsta

Srbija -
Borko Marić je titulu pobednika, od kada učestvuje u plivanju za Krst časni, osvojio dva puta u Kragujevcu i jednom, pre sedam godina, u Ćupriji

KRAGUJEVAC - Viši medicinski terapeut iz Kragujevca Borko Marić pobednik je jubilarnog, desetog, nadmetanja u plivanju na Bogojavljenje za Časni krst, na kragujevačkom Šumaričkom jezeru, među 33 takmičara.

Marić (28) je titulu pobednika, od kada učestvuje u plivanju za Krst časni, osvojio dva puta u Kragujevcu i jednom, pre sedam godina, u Ćupriji.

"Prvi put sam za Krst plivao 2006. godine i od tada svake godine bio učesnik nadmetanja, izuzev 2010. kada mi je ruka bila u gipsu", rekao je Marić u izjavi novinarima.

On je poručio da će, sve dok ga zdravlje i snaga služe, učestvovati na toj manifestaciji. Uz blagoslov šumadijskog vladike Jovana, 33 plivača se nadmetalo u preplivavanju 33 metra do krsta položenog u vodu. Prijavilo se dvostruko više takmičara, pa su učesnici odabrani žrebanjem.

Neposredno pre početka nadmetanja, vladika Jovan sa sveštenstvom služio je moleban, a potom predvodio litije od mesta molitve na jezeru do mesta gde će početi plivanje i blagosiljao sve učesnike u plivanju, kao i organizatore takmičenja.

Takmičenju u plivanju za Časni krst prisustvovali su gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, ugledni privrednik Radoš Pljakić, kao i predstavnici udruženja Svebor koje je organizator tog nadmetanja, kao i građani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track