KRAGUJEVAC: Nikolići i Vučić otvorili obnovljeno porodilište
Foto: Tanjug

Fondacija Dragice Nikolić

KRAGUJEVAC: Nikolići i Vučić otvorili obnovljeno porodilište

Srbija -
U ime Vlade Srbije izražavam veliku zahvalnost kada neko ne koristeći državna sredstva obezbedi ovako značajnu, veliku i vrednu donaciju. Dragica je pokazala veliku marljivost i vodila brigu i o pidžamama i o benkicama. Nadam se da će nastaviti", rekao je vicepremijer. U obnavljanje porodilišta u kojem se godišnje rodi oko 2.200 beba uloženo više od milion evra
1 / 7 Foto: Tanjug

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu je danas otvoreno rekonstruisano porodilište koje je obnovljeno sredstvima fondacije supruge predsednika Srbije Dragice Nikolić.

U obnavljanje kompletne infrastrukture porodilišta u kojem se godišnje rodi oko 2.200 beba uloženo je više od milion evra, a očekuje se i da stigne nova oprema.

Otvaranju su pored Dragice Nikolić prisustvovali i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Dragica Nikolić najavila je da će tokom aprila biti otvoreno i renovirano porodilište u Vranju, a u Čačku će se praviti nova zgrada.

Ona je kao problem istakla čekanje na dozvole i apelovala da se te procedure ubrzaju. "Sredstva su uglavnom prikupljena od donatora i prijatelja iz inostranstva", kazala je supruga predsednika Srbije. Tomislav Nikolić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što, kako je naveo porodilište u Kargujevcu sada liči na mesto dostojno toga da se u njemu rodi novi život. "Danas deluje kao da Srbija treba Evropu da uči kako to treba da izgleda. Ja sam presrećan što je to počelo iz Kragujevca.

Fondacija se neće smiriti dok ne napravimo i obnovimo nova porodilišta", kazao je Nikolić.

Porodilište je na poziv Dragice Nikolić, ali i ministarstva zdravlja obišao prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. On je izrazio veliku zahvalnost na posvećenosti i vrednoj pomoći. "U ime Vlade Srbije izražavam veliku zahvalnost kada neko ne koristeći državna sredstva obezbedi ovako značajnu, veliku i vrednu donaciju. Dragica je pokazala veliku marljivost i vodila brigu i o pidžamama i o benkicama. Nadam se da će nastaviti", kazao je Vučić. On je ocenio da je ulaganje u porodilišta ulaganje u budućnost i u život Srbije.

Nikolić: Srbija neće biti srećna dok u svakoj kući ne bude plača beba

Renovirano porodilište u Kragujevcu otvoreno je danas, a tom prilikom predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poručili su da je obnova porodilišta ulaganje u budućnost i život Srbije.Otvaranju porodilišta prisustvovali su i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović i predstavnici više od 30 ambasada u Srbiji.Predsednik Srbije kazao je da je Fondacija, posle mnogo godina prvi put učinila da porodilište u Kragujevcu liči na mesto dostojno da se tu rađa novi život u Srbiji."Srbija neće biti srećna dok u svakoj kući ne bude plača beba", poručio je Nikolić. Nikolić je rekao i da je srećan što je renoviranje porodilišta krenulo iz Kragujevca, kao i da zna da Fondacija neće stati dok se ne obnovi i ne napravi mnogo porodilišta u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track