KRAJ DOMINACIJE: Zvezda prvi put u istoriji osvojila Kup!

Partizan pao u produžetku

KRAJ DOMINACIJE: Zvezda prvi put u istoriji osvojila Kup!

Ostali sportovi -
Izabranici trenera Dejana Savića osvojil su prvi put u istoriji kluba trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije
1 / 6

BEOGRAD - Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije! Oni su spektakularnom finalu nakon produžetaka savladali "večitog rivala", ekipu Partizana rezultatom 9:8.

Crveno-beli su prekinuli veliku dominaciju Partizana. Trijumfovali su prvi put u istoriji kluba u Kupu Srbije, nakon što su crno-beli od 2006. godine osvojili šest trofeja.

U regularnom toku susret je završen nerešeno 8:8 (2:2, 3:0, 2:3, 1:3), a u produžecima je bilo 0:0 i 1:0.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Avramović sa tri gola, a pratili su ga Strahinja Rašović i Pjetlović sa dva pogotka. U poraženoj ekipi Ćuk je postigao dva gola, a Mitrović i Mandić po jedan.

Crveno-beli su u tri navrata imali tri gola prednosti, ali je branilac trofeja Partizan odigrao fenomenalno poslednju deonicu i sa četiri uzastopna gola i preokrenuo rezultat (8:7). Zvezdu je spasao je Boris Vapenski, koji je minut pre kraja postigao jedini gol za crveno-bele u poslednjoj deonici i izborio produžetak. Trofej Crvenoj zvezdi doneo je Duško Pjetlović, koji je bio jedini strelac u produžecima.

Tok meča:

Zvezda je prva došla do prednosti, nakon sjajnog udarca Avramova. Crno-beli su uspeli da izjednače rezultat već u narednom napadu, sudija je dosudio peterac u korist Partizana, a Stefan Mitrović je bio siguran prilikom izvođenja.Izabranici Vlade Vujasinovića nakon fenomenalnog šuta iz daljine Dedovića dolaze do prvog vođstva na meču. Međutim, prednost crno-belih nije dugo trajala, odlični Strahinja Rašović u narednom napadu uspeva da savlada Sora za novo izjednačenje 2:2.Crno-beli su propustili odličnu šansu da na prvi odmor odu sa golom prednosti. Ponovo je dosuđen peterac u korist Partizana, ali udarac Dušana Mandića odlično je odbranio Denis Šefik.

U drugoj četvrtini Zvezda je potpuno dominirala. Boris Vapenski donosi novo vođstvo crveno-belima (3:2).Partizan nikako nije uspevao da iskoristi pednost igrača više, što su izabranici Dejana Savića kažnjavali i preko Duška Pjetlovića dolaze do 4:2.Do kraja poluvremena Zvezda je nakon drugog gola Strahinje Rašovića uspela da na odmor ode sa tri gola prednosti (5:2).

U tećoj četvrtini vodila se velika borba u bazenu. Partizan nakon sedam neiskorišćenih napada sa igračem više konačno uspeva da postigne gol, Ćuk je uspeo da savlada Šefika i smanji prednost Zvezde na 6:4.

U narednom napadu iskuljučena su dva igrača crno-belih, Zvezda je iskoristila brojčanu prednost i preko Borisa Vapenskog vratila tri gola prednosti 7:4.

Do kraja treće deonice ekipa Vlade Vujasinovića uspela je da smanji zaostatak. Mandić je uputio maestralan udarac iz daljine za 7:5.

Oba tima su nervozno ušla u finiš utakmice, čak četiri minuta se čekalo na prvi gol, a onda je usledila neverovatna serija Partizana.

Gavril Subotić je najpre smanjio zaostatak na -1, Zvezda je nastavila da promašuje, a crno-beli preko Ćuka stižu do izjednačenja.Četvrti gol u nizu za Partizan postiže Stefan Mitrović iz velike daljine i donosi potpuni preokret svom timu. U narednom napadu Zvezda konačno uspeva da postigne gol u poslednjoj deonici, Vapenski prekida neugodnu seriju Partizana i donosi izjednačenje 8:8.

Mitrović je do kraja regularnog dela pogodio stativu, a crveno-beli nisu uspeli da u poslednjem napadu postignu gol koji bi im doneo trijumf, pa je meč otišao u produžetke.

Prvi produžetak je završen bez golova. U drugom je Zvezda prva došla do gola. Crveno-beli su iskoristili igrača više, Pjetlović jednu odbijenu loptu sproveo u prazan gol za 9:8. Kasnije se ispostavilo da je upravo taj gol doneo prvi trofej crveno-belima u Kupu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track