KRALJEVO: Srna otelila tri teleta
Foto: Milen Đorđević

Prinova kod Stankovića

KRALJEVO: Srna otelila tri teleta

Srbija -
Dvojke su retkost, ali da krava oteli troje teladi, za 20 godina koliko radim ovaj posao veterinara prvi put mi se događa, kaže Zoran Vukićević

KRALJEVO - U staji Stevana Stankovića u selu Oplanić kod Kraljeva krava Srna, otelila je tri muška teleta, što je u stočarstvu prava retkost.

"Dvojke su retkost, ali da krava oteli troje teladi, za 20 godina koliko radim ovaj posao veterinara prvi put mi se događa“, kazao je Zoran Vukićević iz veterinarske stanice „Zovet“ iz Obrve.On napominje da su očekivali dvojke jer je prilikom pregleda tako izgledalo, ali treće tele je bilo pravo iznenađenje.

"Telad su prosečne težine od 30 kg i u dobrom su zdravstvenom stanju. Krava simentalske rase osemenjena je semenom bika iz Veterinarskog centra u Krnjači", ističe Vukićević dodajući da se krava otelila prirodnim putem i da nije bilo nikakvih komplikacija.

„Držim tri rasne krave, moja porodica živi od stočarstva a Srna nam je podarila neočekivani dobitak i veoma smo srećni “, rekao je ushićeni domaćin Stevan Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track