Krila se od muža u sigurnoj kući, a sud njemu dao dete da vodi u Hrvatsku!

Pesudio Viši sud u Valjevu

Krila se od muža u sigurnoj kući, a sud njemu dao dete da vodi u Hrvatsku!

Društvo -
Nataša Matijević je pre tri godine sa detetom došla u Srbiju iz Zagreba, gde živela u sigurnoj kući jer ju je muž maltretirao. Viši sud u Valjevu potvrdio presudu da dete da ocu Robertu Matijeviću

Nataša Matijević iz Ljiga moraće da vrati dete bivšem suprugu Robertu Matijeviću iz Zagreba. Ova odluka doneta je pošto je Viši sud u Valjevu potvrdio presudu Osnovnog suda posle dva vraćanja na doradu.

Nataša Matijević je pre skoro tri godine sa detetom došla u Srbiju iz Zagreba. Kako tvrdi, u Zagrebu je poslednjih meseci živela u sigurnoj kući jer ju je muž maltretirao. Bivši suprug je podneo tužbu, Osnovni sud je doneo presudu da mora da mu vrati dete, a Viši je dva puta vraćao na ponovno odlučivanje, da bi treći put potvrdio presudu.

- Zvali su me iz Socijalne službe da 16. oktobra moram da dovedem dete, iako mi je hrvatski sud poverio na staranje - tvrdi Matijevićeva. Ona tvrdi da se vratila u Ljig jer nije imala od čega da živi u Zagrebu, a nisu mogli da je zadrže ni u sigurnoj kući. Kako kaže, tada je obavestila policiju i supruga o promeni adrese, i njemu rekla da može da viđa devojčicu kad želi.

- Ne mogu da mu dam dete jer ga je video za tri godine četiri puta, i u pitanju je interes deteta - kaže ona. Ona nije mogla da pošalje dete kod oca, pa je zbog toga plaćala novčane kazne.

Robert Matijević tvrdi da su Natašine optužbe lažne i da će biti raspisana međunarodna poternica ako Nataša ne dovede dete, jer ga je, kako tvrdi, “otela i odvela u Srbiju”.

- Porodična pitanja su tajne stvari. Sve što Nataša priča je izmišljeno i nemam nikakav drugi komentar - rekao je Matijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track