KRIMINAL: Šlep-službe bacaju pse i izazivaju saobraćajke na auto-putu!

Kurir otkriva: Kako se odnose životi i donosi zarada

KRIMINAL: Šlep-službe bacaju pse i izazivaju saobraćajke na auto-putu!

Društvo -
Oprez Kameni blokovi, metalni „ježevi“, vezivanje pasa između kolovoznih traka su načini koje ove firme koriste da bi na auto-putu izazvale oštećenja vozila, a kasnije naplatile popravku

BEOGRAD - Ne biraju način da dođu do zarade!- Jedan od najopasnijih načina oštećenja automobila je kad ovi kriminalci o kanap ili najlon zavežu šraf i čekaju žrtvu. Kad je spaze, spuste šraf i oštete šoferšajbnu, a za to što su uradili nema dokaza jer šraf povuku najlonom. Ovo je za Kurir ispričao jedan od radnika auto-servisa u blizini auto-puta kod Požarevca.Na meti stranciKako nam je rekao, kameni blokovi, metalni „ježevi“, bacanje šrafova s nadvožnjaka na šoferšajbnu, vezivanje pasa između suprotnih kolovoznih traka, sve ovo su načini koje pojedini vlasnici šlep-službi koriste da bi na auto-putu Beograd-Leskovac izazvali oštećenje automobila i kasnije debelo naplatili popravku. Na meti prevaranata su najviše stranci i luksuzni automobili.Damir Okanović, predsednik Komitet za bezbednost saobraćaja, potvrđuje saznanja Kurira i dodaje da je reč o ozbiljnom kriminalu. On ističe da se posle namerno izazvanog oštećenja pojavljuje šlep-služba da pomogne.- Glavna zarada je na popravci, pa se često šlepanje nudi po nižoj ceni, samo da bi se žrtva prevezla do odabranog servisa. Popravka se naplaćuje višestruko, a cena zavisi od procene ovih kriminalaca koliko možete da platite - priča Okanović i ističe da to ne rade sve šlep-službe.On navodi da je ovo veoma opasna pojava, a postoje i neproverene informacije da je bilo nesreća sa smrtnim ishodom. Ništa nije dokazano, kako kaže, jer je nadležnima najlakše da kažu da je vozač kriv, da je vozio prebrzo.Tužilaštvo da reaguje- Sve ovo utiče na putnu privredu, pa mnogi idu preko Bugarske i Rumunije. Osim saobraćajne, i opšta policija mora da se pozabavi time, a posebno nadležna javna tužilaštva - navodi Okanović.Tanja Mitrović, direktorka „Turing Evrope“, koja se bavi šlepovanjem automobila za strana osiguranja, kaže da je čula za namerno oštećivanje vozila, a gde ima dima, ima i vatre.- One koji namerno izazivaju nesreće trebalo bi odmah strpati u zatvor - jasna je Tanja Mitrović.

Okanović: Cena zavisi od procene ovih kriminalaca koliko možete da platite
Okanović: Cena zavisi od procene ovih kriminalaca koliko možete da platite

Tužilaštva ćuteKurir se obratio osnovnim javnim tužilaštvima u Smederevu i Požarevcu, koji su blizu auto-puta. U Požarevcu nam je rečeno da auto-put nije u njihovoj nadležnosti, već tužilaštva u Velikoj Plani i Smederevu, ali kod njih nismo uspeli da dobijemo informaciju da li su pokretali postupke protiv šlep-službi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track