KRIV SAM: Prizvao sam bostonski masakr!
Foto: BETA AP

KRIV SAM: Prizvao sam bostonski masakr!

Planeta -
Tom Lonergan 2002. godine napisao je knjigu koja se bavi terorističkim napadom na bostonski maraton. Jedanaest godina kasnije, sve ono što je pisao se obistinilo.

BOSTON - Tom Lonergan 2002. napisao je knjigu "Hartbrejk Hil" koja se bavi terorističkim napadom na Bostonski maraton. Jedanaest godina kasnije, sve ono što je pisao, nažalost se obistinilo.

"Knjiga je bila je mojih briga i slutnji koje su me mučile davne 1996. godine kada sam trčao jubilarni stoti bostonski maraton. Sve vreme sam razmišljao kako bi bomba ili bombe mogle da eksplodiraju svakog časa. Na svu sreću, tog dana se ništa nije dogodilo. Posle toga sam skoro potpuno zaboravio na svoju malu priču. Sve do nedavno kada je Bostonski maraton zahvatio pravi haos", kaže Lonergan.

Prema njegovoj priči desničarski ekstremisti u SAD, aktiviraju seriju eksplozija tokom trajanja Bostonskog maratona.

"Prošlog ponedeljka, sve moje brige, sve ono što sam pisao mi se vratilo. Progonila me je i strašna misao da sam ja na neki način sve ovo prouzrokovao. Dečak je poginuo gledajući kako član njegove porodice prolazi kroz cilj, 29-ogodišnja devojka je takođe poginula dok je gledala istu trku. Stiudentkinja iz druge zemlje, stradala je tokom na svom raspustu... Sve se dogodilo kao što sam i predvideo", navodi Lonergan.Prema njegovim rečima 2002. godine je povredio koleno da je morao da bira - ili operacija ili da više nikada ne trči maraton.

"Posle više od 40 maratona, odlučio sam da se povučem, i oda tada nisam otišao ni na jedan maraton. Ali posle događaja od ponedeljka, nešto razmišljam kako bi možda trebalo da se bostonski maraton preimenuje u čast Martina Ričarda, slatkog malog osmogodišnjeg dečaka koji je umro neposredno pošto je zagrlio svog oca koji je istrčao trku", rekao je Lonergan.

http://www.youtube.com/watch?v=046MuD1pYJg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track