KRIVIČNA: Orpak tužio Vendi zbog trovanja pasa

KRIVIČNA: Orpak tužio Vendi zbog trovanja pasa

Stars -
Vesna Vukelić Vendi je uživo govorila o "obračunu" koji ima sa napuštenim psima, gde kupuje najjače otrove i ubacije ih u mleveno meso, i kasnije baca u šumu pored svoje kuće

Organizacija ljubitelja životinja iz Kruševca, "ORPAK", podnela je krivičnu prijavu protiv Vesne Vukelić – Vendi, koja se pre nekoliko dana javno hvalila kako je ubijala i mučila napuštene pse u svom naselju.

"Podnosimo prijavu zbog kaznenog dela mučenja i lišavanja života životinja opisanog u čl. 7. stav 1 tačka 17, 20, 29 i čl. 82 stav 1 tačka 1, 2, 3, 8, 18, 20, 28, 54 Zakona o dobrobiti životinja", objasnila je predsednica "ORPAK"-a Lela Bucek.

Naime, Vesna Vukelić Vendi je, u ponedeljak, na televiziji B92 u emisiji "Veliki Brat", uživo govorila o "obračunu" koji ima sa napuštenim psima, gde kupuje najjače otrove (koji su Zakonom zabranjeni i koji mogu naškoditi i deci) i ubacije ih u mleveno meso, i kasnije baca u šumu pored svoje kuće. Dodala je da je ubacivala i "zihernadle" ne bi li ih psi pojeli, umirući u najvećim mukama.

Kao da joj to nije bilo malo, javno je priznala da je "angažovala" lovce i napravila "strategiju" kako bi ih puškama poubijali, čime je prekršila još jedan Zakon o zabrani korišćenja oružija u naseljenom mestu.

“ORPAK” je pokrenuo i potpisivanje peticije, na koju je svoj potpis već stavio veliki broj ljudi, zahtevajući od Nadležnih institucija da krivično gone i kazne Vesnu Vukelić-Vendi, ispitaju slučaj do kraja i privedu pravdi sva lica koja su umešena u ove zločine.

"Zakonu moraju odgovarati svi: lica koja su prodavala najjači otrov sa VMA, lica koja su došla sa puškama u naseljeno mesto ne bi li vršili odstrel napušenih pasa, kao i lice koje je navela da je zapošljeno u Policiskoj upravi, a koje je samo "opomenulo" osobu koja je repetirala pušku", dodala je Bucek.

Kako zbog svega navedenog smatraju da su u delu osumnjičenih ostvarena sva bitna obeležija kaznenog dela mučenja i lišavanja života, iz navedenog Zakona o dobrobiti životinja, zahtevaju da Ministarstvo poljoprivrede, Uprave za veterinu, Odeljenja za zdravstvenu zaštitu, dobrobit i sledljivost životinja kao i Odeljenja veterinarske inspekcije po hitnom postupku preduzme sve Zakonom predviđene radnje, kao i da protiv osumnjičenih u roku od 15 dana pokrenu krivični postupak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track