Krkobabić: Zakon o radu doprinosi zapošljavanju a ne otpuštanju
Foto: Zorana Jeftić

Optimizam

Krkobabić: Zakon o radu doprinosi zapošljavanju a ne otpuštanju

Društvo -
To neće i ne sme biti zakon za otpuštanje, već zakon za unapređenje sistema za zapošljavanje radnika, smatra lider PUPS

BEOGRAD - Potpredsednik vlade i ministar za rad i socijalnu politiku Jovan Krkobabić očekuje da će početkom 2014. godine novi Zakon o radu biti na sednici vlade, a potom i parlamenta, i naglasio da on doprinosi zapošljavanju, a ne otpuštanju.

"To neće i ne sme biti zakon za otpuštanje, već zakon za unapređenje sistema za zapošljavanje radnika. Težište je na zapošljavanju, jer je to najdublji interes celokupnog društva i jedan od najvažnijih nacionalnih ciljeva," rekao je Krkobabić. Dodao je da će zakon biti takav da ničija samovolja neće moći da dođe do izražaja. Upitan da li je bio izložen pritiscima ministra privrede Saše Radulovićć da prihvati neke odredbe na štetu zaposlenih, Krkobabić je odgovorio da neće da komentariše ko je bio za, a ko protiv predloženih rešenja.

"Ministarstvo koje vodim formalni je nosilac projekta i neću da zamećem kavgu sa bilo kim ko učestvuje u ovom poslu. Cilj mi je da sučelimo sve argumente i da dođemo do najboljih rešenja," naglasio je on. On je ocenio da će 2014. godina biti teška, ali da će na kraju godine građani osetiti pozitivne efekte započetih reformi. Krkobabić je rekao i da se neće menjati socijalna politika prema penzionerima i da će isplate penzija biti redovne. Govoreći o eventualnim parlamentarnim izborima, on je kazao da Srbija ima važnijih poslova i da bi to trebalo da imaju na umu oni koji odlučuju o izborima. "Što se mene lično tiče, izbori bi mogli da se raspišu i danas", rekao je Krkobabić.

Upitan da li su tačne spekulacije da planira da napusti socijaliste i približi se naprednjacima, odgovorio je da pođednako ceni sve partnere u vladi i da ne pravi među njima razliku. "Ne bih se bavio proročanstvom: šta bi bilo kad bi bilo. Ne vidim nijedan razlog da ova vlada ne nastavi rad u interesu građana", rekao je Krkobabić. Prema njegovim rečima, Partija ujedinjenih regiona Srbije (PUPS), čiji je lider, još nije raspravljala o izborima u Beogradu i kandidatu za gradonačelnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track