Kroasani sa džemom
Foto: Shutter

Kroasani sa džemom

Recept dana -

Sastojci♦ 1 kg brašna♦ 1 paketić kvasca♦ 3 kašike šećera♦ 1 kašičica soli♦ 250 ml kiselog mleka♦ 250 ml mleka♦ 3 jajeta♦ 250 g margarina♦ 1 žumance♦ džem (ukus po želji)PripremaU mlako mleko staviti kvasac, kašičicu šećera i brašna i ostaviti da naraste. Sjediniti jaja, kiselo mleko, ostatak šećera i so. Dodati mleko s nadošlim kvascem i brašno i zamesiti testo. Ostaviti ga da odstoji pola sata. Nakon toga testo podeliti u 16 loptica, pa svaku razvući oklagijom, premazati margarinom i slagati jednu na drugu (dva puta po osam). Poslednje loptice ne premazujte. Razvući oba dela testa skroz tanko i iseći ih na po osam trouglova, pa na svaki staviti kašičicu džema i urolati kroasane. Voditi računa da krajevi budu spojeni kako džem ne bi iscurio napolje. Saviti kroasane u oblik potkovice i peći.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track