Krofne po bakinom receptu

Prste da poližeš

Krofne po bakinom receptu

Recept dana -

Sastojci:- 750 g brašna- 1 dl ulja- 4 kašike šećera- 1 jaje- 1 žumance- 500 ml mleka- 40 g svežeg kvasca- malo soli- ulje za prženje- 1 kesica vanilin-šećera- šećer u prahu za posipanjePriprema:Kvasac rastopite u jednom decilitru toplog mleka s malo šećera i malo brašna i pustite da naraste. Za to vreme umutite jaja sa ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom. Ostavite testo na toplom da se udvostruči, pa ga premesite, razvucite da bude debelo centimetar i čašom ili modlom umočenom u brašno vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još nadođu, a zatim ih pržite u vrelom ulju (gornju stranu - naraslu stavljajte u ulje). Na kraju ih pospite šećerom u prahu u koji ste dodali vanilin-šećer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track