Krstić: Možda se ponovi scenario iz Poljske

Pripreme za EP

Krstić: Možda se ponovi scenario iz Poljske

Košarka -
Kapiten srpske reprezentacije je pohvalio i mlađe igrače i njihovo zalaganje u državnom timu.

BEOGRAD - Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je danas da je teško prognozirati domet ekipe na prvenstvu Evrope, ali da se nada scenariju iz 2009. godine, kada je osvojeno srebro.

"Teško je reći koliko možemo, pogotovo kada je mlada ekipa. Ne znate šta možete da očekujete. Može da se desi da eksplodiramo kao 2009. godine, a možemo da podbacimo. Javnost, ali i mi stariji igrači moramo da rasteretimo mlađe, važno je samo da igramo najbolje što znamo", kazao je Krstić Tanjugu.

Košarkaši Srbije prošlog ponedeljka okupili su se u Beogradu na početku priprema, a sledeće nedelje čeka ih odlazak na Kranjsku Goru.

"Znali smo da će ovo biti uvodna nedelja priprema. Kao i ranije, prvih sedam dana služi za testiranja i da se uvedemo u trening. Bilo je više treninga bez kontakta, verovatno je igračima to i prijalo. Nije nas ni bilo dovoljno na treningu da radimo ozbiljno, samo 11 igrača", istakao je on.

Krstić je dodao da je još rano za priču o rivalima na kontinentalnom šampionatu. On je pohvalio i mlađe igrače i njihovo zalaganje u državnom timu.

"Veoma sam zadovoljan ekipom, momci već sada daju sve od sebe, biće tako i na utakmicama. Ne kažem da ranije igrači nisu davali sve od sebe, ali kada si nov u timu, imaš motiv više", pojasnio je Krstić.

Doskorašnji kapiten Partizana, a sada član Valensije Vladimir Lučić kazao je da očekuje naporan, ali kvalitetan rad u narednom periodu.

"Počeli smo pripreme, prolazimo prve upale, a glavni rad nas tek očekuje od ponedeljka na Krajnjskoj Gori. Tamo će da nam se priključe i neki mlađi i igrači koji su bili povređeni. Nadam se da ćemo što pre biti u punom sastavu i verujem kako ćemo da pružamo dobre partije od početka", istakao je Lučić.

Njegov doskorašnji klupski kolega Bogdan Bogdanović naveo je da bi upravo mladost ekipe mogla da bude jedan od aduta Srbije na EP.

"Radimo veoma naporno i vredno. Sigurno smo među najmlađim ekipama na EP, imamo dosta debitanata, a to bi mogao da bude i ključ uspeha. Svi verujemo u uspeh, zato ovako radimo. Velikom verom možemo da dođemo do velikih ciljeva. Ja se borim se da budem među 12 igrača. Ovde smo svi prijatelji, zaista imam samo reči hvale za saigrače", zaključio je Bogdanović.

Prvenstvo Evrope u košarci održaće se od 4. do 22. septembra u Sloveniji. Selekcija Srbije igraće u B grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Makedonijom, Crnom Gorom i Letonijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track