Glasao i Krstimir Pantić!
Foto: Zoran šaponjić

Loklani izbori na Kosmetu

Glasao i Krstimir Pantić!

Politika -
Na biračkom mestu Sveti Sava jutros u bila samo dva člana biračkog odbora, a za otvaranje biračkog mesta potrebna su najmanje tri člana

KOSOVSKA MITROVICA - Krstimir Pantić, kandidat za gradonačelnika Mitrovice na listi "Srpska", glasao je oko 11.30 na biračkom mestu Sveti Sava.

"Ima puno promblema, nepravilnosti gotovo na svakom koraku. Bojim se da Prištini i medjunarodnoj zajednici ne odgovara da ovaj proces bude uspešan, da Srbi izadju i glasaju.

Ovako je prve sate glasanja na lokalnim izborima na Kosovu juče oko 11 sati i 30 munta ocenio Krstimir Pantić, kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice na listi GI ’’Srpska’’.

I sam Pantić juče je glasao tek u drugom pokušaju, i to, kako je objasnio novinarima – uslovno!

- Velika je zbrka. Gradjani ne mogu da se pronadju na biračkim spiskovima, promenjeno je mesto na kome su neki od njih glasali. Ono što je dobro jeste da su gradjani smireni, rešeni da glasaju bez obzira na opstrukcije Prištine. Primorani smo da preskaćemo prepreke koje nam Priština postavlja – rekao je Pantić.

Lista koju predstavlja, kaže on, ima velike primedbe na glasanje u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici.

- Srbima se tamo ne dozvoljava da glasaju sa sprskim dokumentima. Našem predstavniku u biračkom odboru nije bilo dozvoljeno da primedbe unese u zapsinik. Ne poštuje se dogovoreno u Briselu. Ovo ne ukazuje na fer i demokratske izbore. Ipak verujem da će gradjani izaći na izbore, da će Zajednica srpskih opština biti formirana – rekao je Pantić.

Podsetimo, on nije uspeo jutros u 7.30 da glasa na biračkom mestu Sveti Sava .

"Sada nisam mogao da glasam. Na biračkom mestu su samo dva člana biračkog odbora, a za otvaranje biračkog mesta potrebna su najmanje tri člana. Nema čak ni predstavnka OEBS-a što dovodi u sumnju iskrenost međunarodne zajednice. Ja ću tokom dana pokušati još jednom da glasam, a ako ne obavestiću Vladu Srbije i tražiti instrukcije", rekao je Pantić.

Z. Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track