KRVAVI OBRAČUN: Žestoka tuča navijača Bed blu bojsa i Torcide
Foto: Dado Đilas

Najmanje 17 povređeno, a 50 privedeno

KRVAVI OBRAČUN: Žestoka tuča navijača Bed blu bojsa i Torcide

Fudbal -
Hrvatski mediji navode da je do obračuna došlo pošto je Torcida putovala u Zagreb na meč protiv Hrvatskog dragovoljca, dok su pristalice Dinama krenule na meč sa Splitom

ZAGREB - Navijači Dinama "Bed blu bojsi" i pristalice Hajduka "Torcida" žestoko su se potukli na autoputu A1 u blizini Otočca.Hrvatski mediji navode da je do obračuna došlo pošto je Torcida putovala u Zagreb na meč protiv Hrvatskog dragovoljca, dok su pristalice Dinama krenule na meč sa Splitom. Do tuče je došlo kada je oko 200 navijača Hajduka iz Splita napalo oko 50 pristalica zagrebačkog Dinama.Pretpostavlja se da su se navijači sreli na pola puta između Zagreba i Splita dok je svako od njih išao prema svom odredištu. Policija je potvrdila da je 12 povređenih navijača prebačeno u gospićku, a petorica u riječku bolnicu.

"Prema trenutnoj slici dijagnostičke obrade niko od navijača nije životno ugrožen, tako da verovatno nema ni teže povređenih. Svi primljeni pacijenti su muškarci s krvnim podlivima, uglavnom po licu i rukama", rekla je direktorka bolnice u Gospiću Sandra Čubelić.

U riječki Klinički centar prevezena su dvojica teže povređenih navijača, koji nisu hteli da daju nikakve izjave, a policija je privela 50 osoba.

Jedno vreme bio je blokiran hrvatski autoput A1, a vozila su preusmeravana na druge putne pravce. Oštećeno je više automobila, autobusa i kombija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track