Kuća gangstera Ala Kaponea na prodaju za 6,2 miliona dolara!
Foto: AP 22 Sept 2016

Kuća gangstera Ala Kaponea na prodaju za 6,2 miliona dolara!

Pop kultura -
Kuća od 923 kvadratnih metara izgrađena je 1922. godine, ima svoju privatnu plažu, osam velikih soba i osam kupatila

MAJAMI - Kuća u američkoj državi Floridi, gde je preminuo najpoznatiji američki gangster Al Kapone, od danas je na prodaji za 6,2 miliona evra, preneli su američki mediji.

Kuća od 923 kvadratnih metara izgrađena je 1922. godine, ima svoju privatnu plažu, osam velikih soba i osam kupatila. Al Kapone je kupio tu kuću 1928. godine za 40.000 dolara.

Poznati gangster je bio primoran da napusti Čikago, potom i Los Anđeles i došao u Floridu gde je nastavio šverc alkohola između Kube i SAD. Veoma nepoverljiv, Kapone je pretvorio kuću u tvrđavu s teškim drvenim vratima, visokim ogradama i kućom za čuvara. Kapone je živeo u toj kući posle izdržane zatvorske kazne u Alkatrazu 1939. godine i tada je bolovao od sifilisa.

Kapone je preminuo od srčanog udara 1947. godine sa 48 godina i to u jednom od kupatila kuće. Imanje je dugo bilo u vlasništvu njegove porodice do 70-ih godina. Posle je imala dva vlasnika. Legenda o gangsteru ni danas ne jenjava, jer svaki dan turisti dolaze da vide kuću, koja je renovinarana zbog prodaje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track