KUMODRAŽ: OŠ Vojvode Stepe dobija 13 novih učionica!
Foto: Marina Lopičić

Potpisan protokol grada i Ministarstva prosvete

KUMODRAŽ: OŠ Vojvode Stepe dobija 13 novih učionica!

Beograd -
Grad Beograd će sa svoje strane obezbediti dozvole, svu potrebnu dokumentaciju, tehnički prijem i sve ostalo što je neophodno da se ovaj projekat sprovede, dok će samo finansiranje projekta raditi Ministarstvo prosvete, rekao je Mali

BEOGRAD - Osnovna škola "Vojvoda Stepa" u Kumodražu do kraja godine trebalo bi da dobije novo krilo sa 13 učionica i fiskulturnu salu, a što je omogućeno današnjim potpisivanjem protokola o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grada Beograda.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali na konferenciji za novinare rekao je da ta škola ima 17 učionica, a da će nakon završetka radova oko 860 đaka koji pohađaju tu školu imati sve neophodne uslove za održavanje nastave i sportskih aktivnosti.

"Ovo je još jedan od načina na koji Beograd i Republika Srbija mogu lepo da sarađuju. Grad Beograd će sa svoje strane obezbediti dozvole, svu potrebnu dokumentaciju, tehnički prijem i sve ostalo što je neophodno da se ovaj projekat sprovede, dok će samo finansiranje projekta raditi Ministarstvo prosvete", rekao je Mali.

Podsetio je i da Grad Beograd finansira izgradnju osnovne škole i vrtića u naselju Stepa Stepanović, kao i da očekuje da ti radovi budu završeni do avgusta ove godine.Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević zadovoljan je što se, kako kaže, problem škole u Kmodražu, koji postoji od 2009. godine, konačno rešava.

"Birokratija, nemoć i nesposobnost pre svega onih koji su ranije o tome odlučivali doveli su nas u situaciju da ugrozimo bezbednost učenika i zaposlenih u Kumodražu u toj školi", rekao je Antonijević i dodao da je puno vremena prošlo od potpisivanja ugovora sa Evropskom investicionom bankom kojim su obezbeđena sredstva za izgradnju škole, pa do današnjeg potpisivanja protokola o saradnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track