Kurir medijski lider na zapadnom Balkanu!
Foto: Dado đilas

Kompanija "Kurir info" preuzela vlasništvo nad kompanijom "Adria Media Serbia"

Kurir medijski lider na zapadnom Balkanu!

Društvo -
Ugovor su potpisali generalni direktori dve kompanije Aleksandar Rodić i Aleksander Tojč. Rodić: Ovo je značajni poslovni poduhvat i dokaz naše istrajnosti
1 / 23 Foto: Dado đilas

BEOGRAD - Nova era Kurirovih uspeha!Kompanija "Kurir info" i "Adria Media Serbia" potpisali su u hotelu "Hajat" ugovor prema kojem je "Kurir info" postao vlasnik kompanije "Adria Media Serbia" i medijski lider u zapadnom Balkanu. U svečanoj atmosferi i pred velikim brojem zvanica iz sveta politike, privrede i biznisa, ugovor su potpisali Aleksandar Rodić, generalni direktor kompanije "Kurir Info", i Aleksander Tojč, generalni direktor kompanije "Adria Media Serbia".

Aleksandar Rodić i Aleksander Tojč
Aleksandar Rodić i Aleksander Tojč

Lider na tržištu

Generalni direktor kompanije „Kurir-info“ Aleksandar Rodić rekao je da je potpisivanje ugovora značajan poduhvat.- Ovaj događaj doživljavam kao značajan poslovni uspeh i dokaz naše istrajnosti. Ovim smo okončali još jednu fazu razvoja, ispunili planove i zaokružili kompaniju u jednu potpuno novu i savremenu celinu. Kupovinom kompanije „Adria Media Serbia“ ulazimo u novi segment tržišta kao lider. Svesni smo iskušenja koje takva promena može imati za nas, ali verujući u ljude, lične i kolektivne potencijale, sa hrabrošću smo se upustili u ovaj poduhvat. Zahvalni smo svima koji su doprineli ovom poduhvatu, a posebno domaćoj AIK banci, koja je prepoznala našu razvojnu ideju i podržala finansiranje ove transakcije - istakao je Rodić.

Aleksandar Rodić, generalni direktor kompanije
Aleksandar Rodić, generalni direktor kompanije

Generalni direktor "Adria Media Serbia" Aleksander Tojč rekao je da u kompaniji "Kurir info" vidi snažnog partnera i da mu je velika čast što je baš ta medijska kuća postala vlasnik "Adria Media Serbia".- Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo u Aleksandru Rodiću i njegovoj firmi "Kurir info" našli snažnog partnera sa velikom ekspertizom i perspektivom. Dosadašnji vlasnici "Gruner+Jahr", "Sanoma" i "Styria" šalju čestitke i iskrene želje za uspeh celom timu firme "Kurir info". Istovremeno, u ime svih njih i u svoje lično ime zahvaljujem kolegama iz "Adria Media Serbia" na dosadašnjem angažmanu i profesionalnoj saradnji i želim im mnogo uspeha u radu kod novog vlasnika - poručio je Tojč.

Kurir je postao novi medijski lider u srpskom vlasništvu, poručio premijer Ivica Dačić
Kurir je postao novi medijski lider u srpskom vlasništvu, poručio premijer Ivica Dačić

Pohvale od premijera

Posebne pohvale stigle su od premijera Ivice Dačića, koji je "Kurir info" okarakterisao kao medijskog lidera.- Čestitam kompanijama "Kurir info" i "Adria Media" na ovom poslovnom potezu i želim im da u budućnosti bude više dobrih vesti koje će puniti naslovnice. Ovim potezom Kurir je postao novi medijski lider u srpskom vlasništvu - zaključio je premijer Dačić na svečanosti.

Prisustvovali premijer, ambasador, ministri...

Svečanom potpisivanju ugovora u hotelu "Hajat" su, pored premijera Ivice Dačića, prisustvovali i nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar sporta Vanja Udovičić, savetnik premijera Ivica Tončev, predsednik privremenog organa u Beogradu Siniša Mali, predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić, zamenik generalnog direktora kompanije "Ringier Srbija" Tijana Bajović, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, glavni urednik dnevnog lista Alo Dejan Vukelić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije (UNS) Petar Jeremić i mnogi drugi.

RegionVodeća kompanija

Činom akvizicije stvorena je vodeća regionalna izdavačka kompanija, koja je lider u segmentima dnevnih novina, magazina i digitalnih izdanja. Kompanija "Kurir info" trenutno objavljuje 18 štampanih i 14 digitalnih izdanja, među kojima su dnevne novine Kurir, magazini National Geographic, Elle, Cosmopolitan, Men's Health, Stil Book, Story, Lisa, Sensa i mnogi drugi.

ČINJENICEOvo su Kurirova izdanja- Kurir, najtiražnije dnevne novine- Kurir Austrija, dnevne novine- Kurir internešenel, mesečnik na engleskom- Predator, časopis o lovu- Stil Book, modni magazin- Story, magazin o poznatima- Lisa, nedeljnik za savremenu porodičnu ženu- Sensa, magazin za srećniji život- Cosmopolitan, časopis o modi, ljubavi, seksu i lepoti- Elle, najprodavaniji modni magazin na svetu- Elle Decoration, časopis o uređenju enterijera- Burda, modni magazin- Mama, magazin o majčinstvu i bebama- Trudnoća, magazin za buduće mame- Moj stan, časopis o uređenju stanova- Moja lepa bašta, časopis o sređivanju vašeg vrta- Lisa recepti, magazin sa najboljim receptima- Men's Health, najčitaniji muški magazin- Cafe Story, preporuka za restorane- National Geographic, časopis koji se bavi naučnim temama i brigom o planeti

Digitalna izdanja

www.kurir-info.rswww.kurironline.atwww.elle.rswww.cosmopolitan.rswww.menshealth.rswww.nationalgeographic.rswww.still-magazin.rswww.lovesensa.rswww.lisa.rswww.yumama.rswww.story.rswww.kuririnternational.com

Veliki planoviSvetla budućnost

Strategija kompanije "Kurir info" bazirana je na zadovoljavanju svih potreba naših kupaca i korisnika kroz ponudu sadržaja koji će pratiti razvoj pojedinca i pružiti mu prave informacije u svakoj fazi njegovog životnog ciklusa. Snažan poslovni model biće strukturno i funkcionalno kompatibilan sa ciljevima kompanije, uklopljen u spoljnu sredinu svakog tržišta u kojem kompanija ima poslovne operacije.

Brojke18 štampanih izdanja ima "Kurir info"14 digitalnih izdanja "Kurir info" ima na internetu3,5 miliona prodatih novina na mesečnom nivou115 hiljada je prosečna dnevna prodaja novina220 hiljada iznosi prosečna mesečna prodaja magazina1,1 milion čitalaca magazina ima mesečno

http://www.youtube.com/watch?v=3LLcPMxDDk4#t=6

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track