KURIR RADI PO ZAKONU: Informer ne prestaje s primitivizmom i lažima
Foto: Kurir

ISTINA Beba i Vučićević nastavljaju hajku na Kurir

KURIR RADI PO ZAKONU: Informer ne prestaje s primitivizmom i lažima

Politika -
„Kurir info d. o. o.“ uredno izmiruje sve svoje obaveze. Ovakve laži, po nalogu Bebe Popovića i Dragana Vučićevića, imaju za cilj da ta organizovana grupa koja ima uporište u korumpiranim i kriminalizovanim delovima državne uprave, fabrikovanjem lažnih afera, diskredituje Kurir kao najtiražnije novine u Srbiji i jedne od retkih koje neće da prihvate da rade po njihovom diktatu, protiv interesa naroda Srbije, naglasio je Aleksandar Rodić
1 / 2 Foto: Kurir

Nakon brutalnih napada i optužbi iznetih u listu Informer koje se tiču poslovanja Kurira i kompanije „Adrija medija Srbija“, želimo da obavestimo javnost o sledećem - da „Kurir info d. o. o.“:→ nikad nije bio u blokadi→ uredno izmiruje obaveze prema svojim poveriocima→ uredno plaća porez→ svoju registraciju uradio je u skladu sa zakonom i svim važećim propisima

Sve gorenavedeno proverljivo je u Agenciji za privredne registre, Narodnoj banci Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja (analiza od 7. maja tekuće godine).Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević koristi svoje novine za brutalne optužbe, širenje lažnih informacija i obmanjivanje javnosti i građana Srbije po diktatu Vladimira Bebe Popovića.

Zašto Vučićević to radi?Pitanjem regularnosti osnivanja našeg lista bavi se glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević. Podsetimo, on je bio osnivač „Trust Press d. o. o.“, koji je pokušao da preotme Kurir i da izdaje svoje dnevne novine pod tim nazivom. Kako takva prevara nije uspela, odnosno kad je to sud zabranio, osnovao je dnevne novine Pres, koje su promenile više osnivača i izdavača. Među njima je i supruga Dragana Vučićevića, koja je poveriocima ostala dužna više stotina miliona dinara bez šanse i mogućnosti da taj novac naplate.Na sajtu Narodne banke Srbije piše da je „Press Publishing Group“, koji je izdavao dnevni list Pres, u neprestanoj blokadi od 10. jula 2012. za iznos od 56.866.595 dinara. Oduzet mu je poreski broj, što znači da je reč o ozbiljnijem prekršaju, pa ne bi mogao da izađe iz blokade i kad bi imao dovoljno novca na računu. Postavlja se pitanje da li je tim novcem Vučićević pokrenuo Informer ili mu je neko drugi dao finansijsku podršku?Zbog laži koje je Vučićević izneo u Informeru, protiv Informera i Dragana J. Vučićevića lično podnećemo krivične prijave i tužbe.

U panici...Vučićević i Popović
U panici...Vučićević i Popović

Odgovor Aleksandra Rodića koji je cenzurisan u Informeru OVO VUČIĆEVIĆ NIJE SMEO DA OBJAVIDragan J. Vučićević cenzurisao je izjavu vlasnika Kurira Aleksandra Rodića u tekstu koji je objavljen u subotu. Zbog toga objavljujemo izjavu Aleksandra Rodića povodom pitanja koja su stigla iz Informera.- Poštovana, Vaše tvrdnje su potpuno lažne. Kurir info d. o. o. nema poreskog duga i svi se dugovi redovno izmiruju. Ovakve laži, po nalogu Bebe Popovića i Dragana Vučićevića, imaju za cilj da ta organizovana grupa koja ima uporište u korumpiranim i kriminalizovanim delovima državne uprave, fabrikovanjem lažnih afera, diskredituje Kurir kao najtiražnije novine u Srbiji i jedne od retkih koje neće da prihvate da rade po njihovom diktatu, protiv interesa naroda Srbije. Vaš navodni vlasnik i glavni urednik Dragan Vučićević inače je ekspert u ostavljanju dugova pošto je u novinama Pres, u kojima je bio suvlasnik s Miškovićem, ostavio dug od devet miliona evra, prevario sve, ugasio novine i otvorio nove Informer s parama koje je uzeo iz Presa. Molim Vas da moj odgovor objavite u celosti, bez skraćivanja i izmena - navodi se u izjavi Aleksandra Rodića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track