KURIR SAZNAJE: Kreće udar na policijske funkcionere!
Foto: Nemanja Pančić

Naređena istraga o „policijskom gradu“ u Ovči

KURIR SAZNAJE: Kreće udar na policijske funkcionere!

Crna Hronika -
Sumnjivo Više tužilaštvo u Beogradu zatražilo da se proveri ko je grupi policijskih rukovodilaca omogućio da bez dozvola izgrade vile, kao i da se razmotri način na koji je izgradnja finansirana
1 / 3 Foto: Nemanja Pančić

BEOGRAD - Javašluk.Više tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da proveri ko je omogućio nelegalnu gradnju osam vila u beogradskom naselju Ovča, među čijim vlasnicima su i neki od visokih policijskih funkcionera. Kako Kurir nezvanično saznaje, na spisku onih koji će se naći pod lupom istražitelja nalaze se i komandant Žandarmerije Milenko Božović, Miladin Despotović, načelnik Uprave policije u Policijskoj upravi Beograda, Goran Mijailović, načelnik PU Palilula, i komandir PS Borča Marko Pantović.- Prema svim raspoloživim informacijama, policijske kuće u Ulici 1012 nova građene su bez bilo kakvih dozvola, pa je tužilaštvo poslalo zahtev za prikupljanje obaveštenja o tome ko je dozvolio divlju gradnju, ali i o tome kojim sredstvima je finansirana izgradnja ovih vila u naselju Ovča - kaže izvor Kurira iz tužilaštva.

Na 20 minuta od centraČitav blok kuća koje imaju po nekoliko stotina kvadrata, kako navodi naš sagovornik, izgrađen je tokom 2010. i 2011. godine.- Sumnja se i da je materijal kojim su građene ove kuće obezbeđen preko „burazerskih veza“, a i to će biti predmet istrage - dodaje on.Inače, „zabranjeni policijski grad“ ili „pandursko Dedinje“, kako ga zovu meštani Ovče, nalazi se na svega 20 minuta od centra grada. Ulica u kojoj se nalaze policijske vile dugačka je oko 200 metara, a na kraju je podignut zid, pa se u nju može ući samo sa jedne strane. Vile se nalaze u dva reda, svaka ima dva i više spratova, ali je većina njih neuseljena.

Štite jedni druge- Za ovaj kraj svi znaju, ali o njemu niko javno ne govori. Istraga je pokrenuta još prošle godine, ali neko iz policije i dalje ćuti i na taj način štiti ove funkcionere - kaže naš sagovornik. Neshvatljivo je, navodi on, da su policijski funkcioneri koristili svoje položaje da bespravno grade.- Pitanje je kako građani mogu da imaju poverenja u policiju koja treba da ih štiti, kad njeni čelnici prikrivaju jedni druge u ovakvim nelegalnim radnjama - objašnjava izvor Kurira.Inače, s obzirom na to da policijski funkcioneri ne potpadaju pod provere Agencije za borbu protiv korupcije, naš sagovornik navodi da bi obična unakrsna provera imovine mogla da stavi tačku na ovaj slučaj i odgovori na pitanje da li su ove kuće izgrađene od policijskih plata ili nekim drugim sredstvima.

MalverzacijeI PUT IZGRAĐEN NEZAKONITO?Tužilaštvo, kako Kurir saznaje, proverava i izgradnju puta koji vodi do „zabranjenog policijskog grada“.- Sekretarijat za saobraćaj prošle godine je naložio Direkciji za puteve da asfaltira ovu ulicu i za to je plaćeno osam miliona dinara gradskih para. Međutim, u planu opštine Palilula ta investicija uopšte nije postojala, pa se sumnja da je radove omogućila gradska vlast - navodi naš izvor.

REAGOVANJAMiladin Despotović načelnik Uprave policije u Policijskoj upravi Beograda- Ne znam kako je moguće da Tužilaštvo traži prikupljanje obaveštenja, predao sam zahtev za legalizaciju i dobio kućni broj.Marko Pantović komandir PS Borča- Nemam komentar - kratko je rekao Pantović.Goran Mijailovićnačelnik PU Palilula - Nije se javljao na telefon.

PretnjaNIJE BOŽOVIĆ, ŠTA HOĆETEMuškarac koji se javio na službeni broj komandanta Žandarmerije Milenka Božovića rekao nam je da smo dobili pogrešnu osobu:- Nije Milenko Božović, koji vama Božović uopšte treba? Pozdravite onog ko vam je dao ovaj broj i recite mu da bi trebalo da zna da ovaj broj MUP ne smete da zovete - poručio je skoro pretećim tonom nepoznati muškarac.

ČINJENICENa spisku tužilaštva - Milenko Božović, komandant Žandarmerije- Miladin Despotović, načelnik Uprave policije u PU Beograda- Goran Mijailović, načelnik PU Palilula- Marko Pantović, komandir PS Borča

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track