KURTOA U PROBLEMU: Treba mu bogatstvo da bi igrao protiv Čelsija
Foto: Reuters

Klauzula koči Atletiko

KURTOA U PROBLEMU: Treba mu bogatstvo da bi igrao protiv Čelsija

Fudbal -
Ako žreb bude spojio Atletiko Madrid i Čelsi, golman koji je povezan sa oba tima, biće u problemu.

Atletiko Madrid je nastavio da živi svoj san eliminacijom Barselone iz Lige šampiona, ali bi taj san mogao da postane košmar za čuvara mreže madridske ekipe, Tiba Kurtou.

Naime, dobro je poznato da je Kurtoa već par sezona na pozajmici u madridskoj ekipi a da je ugovorom vezan za londonski Čelsi. Tu se i javlja problem, jer su plasman u polufinale elitnog fudbalskog takmičenja obezbedili i Atletiko i Čelsi.

Ukoliko se desi da žrebom Čelsi i Atletiko igraju već u polufinalu, sjajni golman neće imati pravo da brani protiv svog matičnog kluba. Zapravo imaće, ali je uslov neverovatan.

Jedan meč protiv Čelsija, koštaće Atletiko čak 3 miliona evra ukoliko žele da im Kurtoa brani protiv Čelsija, što znači da bi Atletiko za dvomeč morao da izdvoji čak 6 miliona evra!

U madridskom klubu su već istakli da je to previše novca i da oni nemaju takve finansijske mogućnosti, pa će Atletiko biti veoma oslabljen ukoliko ne bude imao sreće na žrebu.

Koliko Kurtoa znači Atletiko Madridu govori podatak da je taj tim jedini još uvek neporažen u ovogodišnjoj Ligi šampiona, kao i da su primili najmanje golova od preostalih ekipa u takmičenju.

Još zanimljivija situacija desiće se ako se recimo Čelsi i Atletiko u dva različita polufinala plasiraju u finale takmičenja, pa će ulog biti još veći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track