Rešenje za probleme

Kuvajt traži naše radnike

Društvo

Autor:

U arapskim zemljama traženi srpski lekari, medicinske sestre, konobari, kuvari i kozmetičari. Uz platu od oko 4.000 dolara mesečno, plaćeni troškovi smeštaja, ishrane i lečenja

Kuvajt, srpski radnici, arapske zemlje, lekari, medicinske sestre, kuvari

Odlaze tamo gde se rad ceni

BEOGRAD - Trbuhom za kruhom!
Legalan posao u inostranstvu prošle godine našlo je 519 nezaposlenih iz Srbije. Ako se u obzir uzmu i oni koji su posao dobili na crno i s turističkom vizom, broj naših radnika u inostranstvu mnogo je veći. Pritom, potražnja za našim radnicima veća je od zvanične ponude koju imaju agencije za zapošljavanje. Lekari, medicinske sestre, konobari, kuvari, kozmetičari i mašinski inženjeri prošle godine su posao dobijali u Kuvajtu, Kataru, UAE, Alžiru, Libiji i Nemačkoj.

Na Arabijskom poluostrvu, pored plate od oko 500 evra za konobare, pa do 3.000 evra za lekare specijaliste, nezaposleni iz Srbije mogu da računaju i na plaćene troškove smeštaja, ishrane i lečenja. Jadranka Bubalo iz Ministarstva ekonomije kaže da poslodavci iz Kuvajta i Alžira najviše traže lekare raznih specijalnosti, s radnim iskustvom.

Srđan Andrijanić, portparol Nacionalne službe za zapošljavanje kaže da je preko te institucije na klinici Afrički onkološki institut u Libiji početkom 2011. zaposleno troje lekara i pet medicinskih sestara.

- U Nemačkoj se zaposlilo sedam lekara i jedan inženjer mašinstva - kaže Andrijanić.

Maja Radošević, direktorka agencije „IRS“ kaže da na Arabijskom poluostrvu, u Kuvajtu, Kataru i Emiratima, zapošljavaju veliki broj naših radnika na najmanje dve godine.

- Pre mesec dana poslali smo grupu od šest lekara, fizioterapeuta i kozmetičara za Kuvajt, a obavljamo i selekciju kandidata za 120 lekara, medicinskih sestara i tehničara za Libiju. Uskoro kreće realizacija ugovora s partnerima iz Libije za poslove u oblasti industrije nafte i gasa - kaže Radoševićeva.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (10)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Milan

  Milan

  4000 usd, je smesna para u kuvajtu ,prema tome, ove informacije koje imate bilo bi dobro da ih prvo dobro prostudirate i kazete koliko ce para da ustede od toga, a ne da Kuvajt trazi radnike. Prvo u Kuvajtu je trenutno rasulo zbog svega sto se tice Irana, i sve je manje posla i zato ne lozite ovaj narod sa glupostima

  24 Odgovori 
 • sima

  sima

  Pa sta ako srbiju kosta 12 milijardi evra odliv mozgova! Ko je za to kriv?!
  Sta,treba da cekamo kao bolje sutra koje nam obecavaju vec 12 godina i da svi pocrkamo od gladi. Pa zaposlite onih 750.000 nezaposlenih pa cete resiti delimicno odliv mozgova. Vase bahanalije nas mnogo vise kostaju,gospodu politicari!!!

  11 Odgovori 
 • medoje paprikar

  medoje paprikar

  naravno da najbogatije zemlje traze najjeftinije radnike .

  6 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Tamara

  Tamara

  Ja sma fizioterapeut i ja bih rado otisla negde preko.Kolika je sansa i kako se prijavljuje?Hvala,pozdrav

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Andrej Vučić može sam po službenoj dužnosti da pokrene postupak kontrole Saša Janković

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!