LAKOVERNI BOSANCI: Gatare i nadrilekari im uzeše milione!
Foto: Printskrin

Paprene usluge

LAKOVERNI BOSANCI: Gatare i nadrilekari im uzeše milione!

Ludi svet -
Nevoljnici smatraju da su upravo oni u stanju da izleče njihovu depresiju, fobiju, sterilitet, bračne probleme, da poboljšaju materijalno stanje ili reše neke druge probleme

Građani Bosne i Hercegovine godišnje daju više miliona maraka koristeći usluge gatara, iscelitelja, belih magova, bioenergičara i parapsihologa.

Iako je tačan iznos nemoguće utvrditi, sudeći prema broju osoba koje se bavi ovim poslom, i enormnoj zaradi koju ostvaruju, ovo crno tržište je među najvećim u državi. To se može videti i iz nekretnina koje nadrilekari imaju u svom vlasništvu, automobila koje vozaju, ali i luksuznog načina života.

Vidovita Zorka, Kada, Hidajeta samo su neke od proročica koje, navodno, nude pomoć nevoljnicima koji veruju da su upravo oni u stanju da izleče njihovu depresiju, fobiju, sterilitet, bračne probleme, da poboljšaju materijalno stanje ili reše neke druge probleme.

Usluge "tretmana" kod bosankohaercegovačkih nadriljekara skuplje su i po nekoliko puta čak i od nekih medicinskih pregleda ili terapija.

Na primer, očajna devojka koja želi da proveri da li je verenik vara, vidovnjaku mora platiti i do 100 evra za polusatni "tretman" i samo "dijagnozu". Međutim, ukoliko otkrije da postoji "problem" i želi ga rešiti, tarifa se povećava i do nekoliko hiljada maraka.

Zanimljivo je da usluge iscelitelja i vidovnjaka koriste i mnoge javne ličnosti među kojima su političari, estradni umetnici,biznismeni i sportisti.

(Patrija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track