Lansirana ruska letelica Sojuz

Planeta

Autor:

Letelica sa tročlanom posadom u kojoj su ruski, japanski i američki astronaut, lansirana je ka Međunarodnoj svermirskoj stanici

Kazakhstan-soyuz

ALMATI - Letelica "Sojuz TMA-05M" sa tročlanom posadom u kojoj su ruski, japanski i američki astronaut, lansirana je danas ka Međunarodnoj svermirskoj stanici (MS S).

Letelica je lansirana sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, prenosi agencija Rojters.

Japanski astronaut Akihiko Hošide, ruski veteran Juri Malenčenko i astronaut NASA Sunita Vilijams čine posadu "sojuza". Ovaj trio trebalo bi, kako se očekuje, da pristane uz Međunarodnu svemirsku stanicu (MS S) u utorak.

Oni će se priključiti posadi koja se već nalazi na MSS koju čine dva ruska i jedan američki astronaut.

Stanica vredna 100 milijardi dolara predstavlja naučno istraživački kompleks i nalazi se na visini od oko 350 kilometara od površine Zemlje. Za prevoz ljudi i opreme do stanice sada se koriste samo ruske rakete "Sojuz".

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • RUSI SU JOS UVEK BOLJU OD AMERA U SVEMIRU I BALETU

  RUSI SU JOS UVEK BOLJU OD AMERA U SVEMIRU I BALETU

  Taj raspon os svemira do baleta govori dovoljno o jednoj naciji koja je uspela da sacuva svoju mesijansku ulogu na planeti Zemlji.

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • GORE JE SVE RELATIVNO

  GORE JE SVE RELATIVNO

  Ako leti obrnuto od kazaljke na satu onda ce to biti *dan tamo ovamo* :) nije bitno bitno je da misija uspe i da se oni nama lepo vrate. Mnogo je velika i lepa planeta Zemlja za sve anas ali...hajde ljudska radoznalost je od Boga.

  -1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Političari u Srbiji i Albaniji imaju priliku da odmerenim i odgovornim izjavama daju pozitivan doprinos Denis Kif ambasador Velike Britanije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!