LAZAR KRSTIĆ U BEOGRADU: Ovo je njegov plan za Srbiju

Genijalac sa Jejla

LAZAR KRSTIĆ U BEOGRADU: Ovo je njegov plan za Srbiju

Politika -
Mladi stručnjak predlaže zavođenje nulte poreske tolerancije, progresivno oporezivanje, rešavanje problema preduzeća u stečaju i rekonstruktuiranju i pronalaženje strateških partnera

BEOGRAD - Lazar Krstić, genijalac sa Jejla koji će najverovatnije preuzeti resor finansija u rekonstruisanoj Vladi Srbije, stigao je u Beograd.

Krstić je, kako se saznaje, prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vućiću, proteklog vikenda poslao plan rada na šest gusto kucanih strana, u kome traži čvrstu političku podršku, a najavljuje velike pomake u zavođenju poreske i monetarne discipline, kao i novu politiku za privlačenje stranih investicija i povratah mladih stručnjaka iz sveta u Srbiju.

Kao najveće probleme Srbije, Krstić u svom planu navodi nezaposlenost, poresku nedisciplinu, komplikovane procedure i korupciju.

Krstić je u svom planu naveo i nekoliko najvažnijih mera koje treba preduzeti.

Kao jednu od prvih i najvažnijih mladi stručnjak predlaže zavođenje nulte poreske tolerancije, što znači da će svi morati da plaćaju sve poreze. On posebno navodi problem tajkuna koji, pod političkom zaštitom, godinama nisu plaćali porez.

Dalje, Krstić navodi da bi trebalo uvesti progresivno oporezivanje tako da oni najbogatiji plaćaju i veće poreze.

On predlaže i formiranje posebnih kancelarija za brz i efikasan rad na izradi dokumentacije potrebne stranim investitorima, hitno rešavanje problema preduzeća u stečaju i restruktuiranju, pronalaženje strateški partnera za javna preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja