Lekar: Podoficiri ostali mrtvi na licu mesta
Foto: Www.ski-instruktor.rs

Tragedija na Kopaoniku

Lekar: Podoficiri ostali mrtvi na licu mesta

Crna Hronika -
Lekar je na licu mesta konstatovao da su zbog polimorfnih povreda oba pripadnika Vojske Srbije ostala na licu mesta mrtvi

BEOGRAD - Direktor Doma zdravlja u Raškoj Miladin Arsić izjavio je da su dvojica pripadnika Vojske Srbije, koji su danas stradali u eskploziji zaostale kasetne bombe, zbog polimorfnih povreda koje su zadobili ostali mrtvi na licu mesta.

"Lekar je na licu mesta konstatovao da su zbog polimorfnih povreda oba pripadnika Vojske Srbije ostala na licu mesta mrtvi", rekao je Arsić za RTS.

On je dodao da je neposredno pored stradalih pripadnika Vojske Srbije bio medicinski tehničar, takođe pripadnik VS, koji je pokušao da im ukaže prvu pomoć neposredno nakon povređivanja, ali da su povrede bile takve prirode da im nije bilo pomoći.

Dvojica podoficira VS poginula su danas oko 10:25 sati u eksploziji kasetne bombe prilikom rasčišćavanja terena od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava na Pančićevom vrhu na Kopaoniku.

Poginuli su stariji vodnik prve klase Nebojša Milić (37) iz 98. vazduhoplovne brigade i stariji vodnik Slaviša Marković (36) iz 204. vazduhoplovne brigade, saopštilo je Ministarstva odbrane Srbije.

Pripadnici VS bili su angažovani na raščišćavanju terena od minsko-eksplozivnih sredstava na osnovu ugovora Komande ViPVO sa Kontrolom letenja SCG (SMATSA) radi izgradnje zaštitne ograde oko objekta na Kopaoniku.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je odmah hitne mere na rasvetljavanju okolnosti tragičnog događaja i utvrđivanju odgovornosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track