PANIKA U ZAGREBU: Medicinska sestra donela pitona u bolnicu!
Foto: Nemanja Pančić

Drama u bolnici

PANIKA U ZAGREBU: Medicinska sestra donela pitona u bolnicu!

Planeta -
Koleginica se skamenila kada je videla zmiju u košari, a zatim je otrčala do dežurnog lekara i redarske službe KBC-a. Od tog trenutka kolegici koja je donela zmiju u bolnicu gubi se svaki trag. Zato još nije jasno da li je zmija izišla iz bolnice sa ženom ili i dalje luta hodnicima, priča jedna doktorka

ZAGREB - Prava panika izbila je u noći s četvrtka na petak među radnicima Kliničkog bolničkog centra Dubrava kada se u jednoj od ordinacija pojavio - kraljevski piton.

Pomalo neverovatnu priču potvrdilo je medicinsko osoblje ove bolnice, sanitarni upravnik Marko Banić, ali i Policijska uprava zagrebačka. Ono što baca jezu na ceo događaj jeste činjenica da još nema odgovora na pitanje da li je zmija i napustila bolnicu.

Sve je počelo kada je u KBC Dubravu u četvrtak oko 23 sata ušetala medicinska sestra te bolnice s drvenom košarom u ruci.

Nakon što je neometano prošla pored prijavnice, došla je u prostorije u kojoj su joj bile kolegice.

"Znaš li ti šta ja nosim u ovoj košari?",, pitala je drugu medicinsku sestru.

"Nemam pojma", odgovorila joj je kolegica i zavirila u košaru.

Vlasnica je digla poklopac košare u kojoj je bio zamotan kraljevski piton.

"Koliko sam čula, ta se sestra skamenila. Sva u šoku prvo je počela da se trese, a zatim je počela da urla po bolnici i zapomaže u pomoć", priča jedna doktorka.

Šokirana sestra zatim je izjurila iz prostorije te otrčala do dežurnog lekara i redarske službe KBC-a. Od tog trenutka kolegici koja je donela zmiju u bolnicu gubi se svaki trag. Zato još nije jasno da li je zmija izišla iz bolnice sa ženom ili i dalje luta hodnicima.

"Kolegica je odjednom nestala. Zamislite osećaj da ste dežurni noću, kada nema nikog u bolnici, osim nekolicine lekara, sestara i pacijenata, a kroz glavu vam prolazi da se tu negde možda krije zmija.

Strah je možda neopravdan, ali ne bi bilo loše da dođu i neke stručne službe da provere celu bolnicu, kažu lekari KBC Dubrava.

U policiji su potvrdili da su primili dojavu.

"Da, zaprimili smo prijavu da je u noći sa četvrtka na petak jedna građanka ušetala u bolnicu sa paketom u kojem je bila zmija. Kada smo došli na uviđaj, u bolnici više nije bilo ni žene ni zmije", kažu u policiji.

I dok u policiji kažu da je vlasnica zmije pacijentkinja, deo medicinskog osoblja otkriva da je reč o medicinskoj sestri.

"Koliko smo čuli, navodno živi sa dečkom sa kojim se te večeri gadno posvađala pa je iz samo njoj poznatih razloga došla sa zmijom u našu bolnicu", kažu.

Marko Banić, sanitarni upravnik bolnice, potvrdio je da je zmiju donela radnica koja se sada nalazi na bolovanju i da će protiv nje biti podneta potrebna mera.

"Nadzor bolnice, nažalost, takav je da u nju može ući svako. Upravo rešavamo taj problem", rekao je kratko Banić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track