Lekić: Vujanović se lažno predstavlja kao pobednik izbora
Foto: Rojters

Izbori u Crnoj Goori

Lekić: Vujanović se lažno predstavlja kao pobednik izbora

Planeta -
Zahtev ili upućivanje molbe meni da priznam poraz na predsedničkim izborima zvuči groteskno", naveo je Lekić

PODGORICA - Predsednički kandidat Miodrag Lekić poručio je danas protivkandidatu Filipu Vujanoviću da je njegov zahtev da prizna poraz na izborima groteskan, dodajući da je Vujanović lažno predstavlja kao pobednik izbora za predsednika Crne Gore. Vujanović je ranije danas izrazio očekivanje da će Lekić priznati izborni poraz nakon što obavi proveru izbornog materijala.

"Potpredsednik DPS-a Filip Vujanović nastavlja sa slanjem nepristojnih ponuda celoj javnosti i meni lično. Zahtev ili upućivanje molbe meni da priznam poraz na predsedničkim izborima zvuči groteskno", naveo je Lekić u izjavi za medije. On je ocenio da je Vujanović nedopustivo razmetljiv, iako ga je i u izbornoj noći pozvao na uzdržanost i odgovornost.

"Još jednom ga upozoravam da je zakonski kažnjivo lažno se predstavljati. Dakle, nemam šta da priznajem izuzev da zahvalim građanima na ukazanom poverenju na minulim izborima i pozovem ih na strpljenje, iako su opravdano nezadovoljni i traže zaštitu svog izbornog rezultata", kazao je Lekić. On je naveo da, za razliku od Vujanovića, poštuje procedure sve dok imju smisla i dok institucije rade posao u skladu sa zakonom i Ustavom Crne Gore.

"Mogao bih Vujanovića da pozovem na podnošenje ostavke, ali on više nema ni jednu bitnu javnu funkciju sa koje bi mogao da ode. Odavno je, čak i pre nego je ozvaničio svoju nameru da se ponovo kandiduje, izgubio podršku većine u Skupštini Crne Gore. Ostala je samo staranačka uteha. To što je i dalje potpredsednik DPS nije, međutim, moj nego njegov i njihov partijski problem" , zaključio je Lekić.

Državna izborna komisija (DIK) objavila je u ponedeljak preliminarne rezultate predsedničkih izbora u Crnoj Gori, prema kojima je pobedio kandidat DPS-a i aktuelni šef države Filip Vujanović, ali Izborni štab Miodraga Lekića osporava te rezultate i traži ponovno prebrojavanje glasačkih listića. DIK je saopštila da je, prema preliminarnim rezultatima, Vujanović pobedio na izborima, pošto je za njega glasalo 161.940 birača ili 51,21 odsto, a za Lekića 154.290 ili 48,79 odsto. Lekić je, međutim, prema podacima njegovog Izbornog štaba, osvojio 50,5 odsto glasova, a Vujanović 49,5 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track