Lekićev štab: Predsedik BiH se meša u unutrašnje stvari Crne Gore
Foto: Rojters

Lekićev štab: Predsedik BiH se meša u unutrašnje stvari Crne Gore

Planeta -
Čestitka Nebojše Radmanovićeva je "krajnje neprimeren, lažan i uvredljiv čin za svakoga ko se boriv protiv izborne krađe i zalaže za pobedu demokratije u Crnoj Gori"

PODGORICA - Izborni štab predsedničkog kandidata Miodraga Lekića nazvao je danas "teškim diplomatskim gafom" čestitku predsednika Predsedništva BIH Nebojše Radmananovića kandidatu vladajuće DPS Filipu Vujanoviću i okarakterisao je kao "mešanje u unutrašnja" pitanja Crne Gore!

Lekićev štab je u reagovanju ocenio da je Radmanovićeva čestitka "krajnje neprimeren, lažan i uvredljiv čin za svakoga ko se boriv protiv izborne krađe i zalaže za pobedu demokratije u Crnoj Gori". "Radmanovićeva čestitka je istovremeno i uvredljiv šamar hiljadama građana Crne Gore... koja je usledila pre nego što su se o kriminalnim radnjama izjasnile institucije države Crne Gore i predstavlja grubo mešanje u unutrašnja pitanja naše zemlje i to u osetljivom trenutku", piše u reagovanju.

Prema privremenim rezultatima koje je saopštila Državna izvorna komisija, pobednik nedeljnih predsedničkih izbora u Crnoj Gori je kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović. Radmanović je za sada jedini državni zvaničnik koji je Vujanoviću čestitao pobedu. Izborni štab Miodraga Lekića predao je Državnoj izbornoj komisiji prigovore na tok glasanja i traži da se ono ospori na brojnim, biračkim mestima. Konačni rezultati izbora trebalo bi da budu poznati tokom naredne sedmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track